10 x nieuwbouwprojecten in Spanje met oplevering in 2023

Nieuwbouwproejcten in Spanje met oplevering in 2023

Een gelukkig nieuwjaar en een gelukkig nieuwbouwjaar! Er zijn namelijk genoeg nieuwbouwprojecten in Spanje waarvan de oplevering al dit jaar gepland staat. Zo kun je nog sneller genieten van je mooie nieuwbouwvilla of -appartement in Spanje.

Er is veel vraag naar nieuwbouw in Spanje. Dat snappen we wel, want een gloednieuw, fris en net afgewerkt huis, dat is toch een heerlijk idee? Wat je vaak echter ook zal moeten hebben bij nieuwbouw, is geduld. Gemiddeld zal een nieuwbouwproject in Spanje na 2 tot 3 jaar klaar zijn. Ben je er als eerste bij, dan heb je natuurlijk wel de optimale keuze in woningtypes. Voor wie echt niet kan wachten stelden we deze lijst samen met 10 mooie nieuwbouwprojecten in Spanje die dit jaar nog worden opgeleverd. 

Nieuwbouwvilla of nieuwbouwappartement in Spanje?

Ga je voor een nieuwbouwvilla of een nieuwbouwappartement? Beide opties hebben zo hun voordelen. Zo zal een villa je vaak meer privacy geven en je de optie bieden op een tuin en privézwembad. Appartementen in Spanje worden dan weer vaak gebouwd met extra faciliteiten, zoals een fitnessruimte, padelbaan en een groot, gemeenschappelijk zwembad. Uiteraard is het gebied waar je zoekt en natuurlijk het budget allesbepalend voor de mogelijkheden die je hebt. 

Waar moet je rekening mee houden bij nieuwbouw in Spanje?

Zodra je jouw droom nieuwbouwhuis in Spanje hebt gevonden, ga je over het algemeen over tot het betalen van een reserveringsbedrag. De woning wordt dan (tijdelijk) van de markt gehaald. Nadat de advocaat akkoord geeft dient de betaling in termijnen te worden voldaan.

Verder geldt er bij nieuwbouw in Spanje een extra heffing en registratiekosten (AJD), wat verschilt tussen de 0,5% en 1,5% bovenop de normale kosten koper. Houd er verder qua kosten ook rekening mee dat je bij de verkoopprijzen moet uitgaan van vanafprijzen. Dit omdat vaak het goedkoopste model wordt gecommuniceerd en je meestal nog de keuze hebt uit een tal van aanvullende opties, zoals bijvoorbeeld materialen of keukenapparatuur.

Wil je meer uitgebreide informatie over nieuwbouw in Spanje, lees dan ons blog Aandachtspunten bij nieuwbouw in Spanje.

1. Villa in Benissa, Costa Blanca Noord

Deze villa wordt gebouwd op een unieke locatie, direct aan de golfbaan van Moraira. De bouwstijl is traditioneel Spaans, terwijl toch alles fris en nieuw is. Het beste van twee werelden dus! De verwachte opleverdatum van deze villa is maart 2023.

Prijs: vanaf €1.975.000

2. Appartement in Manilva, Costa del Sol

Dit nieuwbouwproject van appartementen wordt gebouwd op een perfecte positie in een prachtig gebied van de Costa del Sol. Door het open plan is er uitzicht op de Middellandse Zee en bovendien ben je ook dicht bij de stranden van Manilva. De oplevering is al binnen 9 maanden; naar verwachting september 2023.

Prijs: vanaf €350.000

3. Appartement in Vinaros, Costa Azahar

In juli dit jaar staat de oplevering voor dit appartementencomplex gepland. Voor wie graag direct aan de kust zit een buitenkans, want het strand en de boulevard zijn op slechts 7 minuten wandelen. Verder zal het complex over veel verschillende faciliteiten beschikken, zoals een zwembad, fitnessruimte en een padelbaan.

Prijs: vanaf €157.900

4. Villa in Orihuela Costa, Costa Blanca Zuid

Moderne nieuwbouwvilla met een super locatie, dicht bij verschillende golfbanen, restaurants en de La Zenia Boulevard. De verwachte oplevering is in april, dus dat belooft een mooie zomer voor de gelukkige koper van dit mooie project.

Prijs: vanaf €469.000

5. Villa in Altaona Village, Costa Calida

In de regio Murcia vinden we dit project van nieuwbouwvilla’s met augustus 2023 als verwachte opleverdatum. Het heeft een ideale ligging: aan het Altaona Golf Resort en op slechts 15 minuten rijden naar Murcia stad.

Prijs: vanaf €544.000

6. Villa in Vallromanes, Costa Brava

Deze moderne villa is het resultaat van uren ontwerp door de architect en het bouwteam, een huis waar aan elke gebouwde centimeter is gedacht. Het ligt op ongeveer een half uur rijden van Barcelona. De villa is bijna klaar om in te trekken, naar verwachting zal de oplevering in maart 2023 zijn.

Prijs: vanaf €1.190.000

7. Appartement in Gandia, Costa Valencia

Nadat fase 1 van dit nieuwbouwresort snel uitverkocht was, kwam daar gelukkig een fase 2. Dit is dus je kans om een nieuwbouwappartement met zeezicht te bemachtigen in een mooi deel van Spanje. Het ligt op ongeveer drie kwartier rijden van Valencia stad, maar heeft ook genoeg faciliteiten, stranden en winkels in de directe omgeving. De oplevering staat gepland voor april 2023.

Vraagprijs: vanaf €166.000

8. Villa in Benijofar, Costa Blanca Zuid

Voor je het weet is het alweer augustus en dan staat de oplevering voor deze villa in Benijofar gepland. Er is nog één villa te koop van 115 m2 op een perceel van 210,5 m2 en deze ligt op een hoek. Verder wordt de villa opgeleverd met een privézwembad en zonnepanelen.

Vraagprijs: vanaf €351.000

9. Geschakelde woning in Torrevieja, Costa Blanca Zuid

Dit nieuwbouwcomplex ligt in een rustige woonwijk ten zuiden van Torrevieja, dicht bij het natuurpark Las Lagunas de Torrevieja en het grootste openluchtwinkelcentrum van Europa: La Zenia Boulevard. Het bestaat uit geschakelde woningen met elk twee verdiepingen. De oplevering is naar verwachting al in maart 2023.

Prijs: vanaf €244.000

10. Villa in Finestrat, Costa Blanca Noord

Van dit project van nieuwbouwvilla’s in Finestrat is nog maar één villa over en deze wordt opgeleverd in maart 2023. Het heeft een infinitypool op het oosten met uitzicht over de skyline van Benidorm.

Vraagprijs: €595.000

Wil je weten wat er nog meer beschikbaar is qua nieuwbouw in Spanje met oplevering in 2023? Laat het ons weten in een zoekservice, zodat we kunnen helpen met de zoektocht. Wil je meer nieuwbouw te koop in Spanje zien, check dan de pagina Nieuwbouw in Spanje.

Compare listings

Vergelijken