Huis kopen in Alicante stad

Costa Blanca - Alicante stad

Huis kopen in Alicante? Als je op zoek bent om te investeren in een appartement, penthouse of geschakelde woning in Alicante stad, dan helpen we je graag verder.

Alicante, dé hoofdstad van Costa Blanca, is een bewogen stad. En dat niet alleen omdat de luchthaven van Alicante dagelijks bezocht wordt door duizenden vakantiegangers, maar ook de stad zelf heeft genoeg te bieden op het gebied van bezienswaardigheden en ontspanning. Bekijk de traditionele winkeltjes van de Rambla de Mendez Núñez, neem de boot naar het eiland isla de Tabarca of geniet van de zeelucht en het zonlicht op een van de vele stranden. De aangename zomerse temperaturen en de zachte winters maken het in ieder geval de moeite waard om dagelijks je huis uit te gaan om te genieten van de omgeving van Alicante. Wil jij jezelf dagelijks in deze prachtige Spaanse omgeving wanen? Overweeg dan eens om een huis te kopen in Alicante. Spaanse Droomhuizen helpt je graag om het huis te vinden en te kopen, waar jij je helemaal op je gemak voelt.

huis kopen alicante costa blanca

De rijke geschiedenis van Alicante

Wanneer je op zoek gaat naar afbeeldingen van de omgeving van Alicante zie je regelmatig historische gebouwen zoals kastelen voorbijkomen. In het verleden maakte dit gebied namelijk deel uit van het Romeinse Rijk. Zo heeft het Kasteel van Santa Barbara de hoogste vesting, die ook nog eens toegankelijk is voor publiek. Daarnaast is er nog het Kasteel van San Fernando, deze diende oorspronkelijk om Alicante te verdedigen tegen het leger van Napoleon.

Kunst

Ben je een groot liefhebber van kunst? Dan heb je er nog een reden bij om een huis te kopen in deze plaats. Alicante heeft namelijk een aantal grote musea, zoals het Museum voor de Schone Kunsten, Museum voor Moderne Kunst en het Museum voor Kerststallen. Maar Alicante is ook voorzien van een aantal nieuwe, moderne wijken met boulevards en een groot overdekt markthallencomplex.

Alicante havenstad

Wist je overigens dat Alicante een echte havenstad is? Dit is al enige tijd terug ontstaan toen in 1858 de spoorlijn tussen deze plaats en Madrid ontstond. Hierdoor werd de haven, tot op de dag van vandaag, de belangrijkste uitvoerhaven van Spanje.

Het vervoer

De wegen in Alicante zijn goed begaanbaar. Een prachtige plek voor jou dus om te wandelen als je hier groot liefhebber van bent. Breng dan ook zeker een bezoekje aan de vele parken. Wil je graag met het openbaar vervoer? Dan is het mogelijk om een ticket te kopen voor de tram of trein en af te reizen naar een ander gedeelte van Alicante of de Costa Blanca. Dit kan overigens ook via een van de veerdiensten. En daarnaast is er natuurlijk nog de mogelijkheid om het vliegtuig te pakken via de luchthaven, die net buiten de stad ligt in het dorpje El Altet.

alicante haven costa blanca - spaanse droomhuizen
appartement te koop in alicante costa blanca spaanse droomhuizen

Een huis kopen in Alicante, wat kan ik verwachten?

Het is dus zeker de moeite waard om een huis te kopen in deze plaats wanneer jij je dagelijks wilt wanen in een zonnige stad met een rijke geschiedenis. Maar welke woning past nou het beste bij jou? Neem in dit geval contact op met Spaanse Droomhuizen, de Nederlandse makelaar werkzaam in Spanje. Door onze ervaring hebben wij voldoende lokale kennis om het huis te vinden dat bij jou past. Is dit bijvoorbeeld een penthouse in een van de moderne wijken? Een villa met zeezicht op een van de vele stranden? Of liever een appartement met zicht op de kastelen kopen? Om je op weg te helpen, sturen wij je eerst een selectie van het aanbod in Alicante. Daarna brengen we samen helder in kaart welk soort huis jij het liefst wilt kopen en gaan wij op zoek naar de mooiste huizen, appartementen en villa’s van Alicante.

Huis kopen in Alicante of zelf een huis (laten) bouwen?  

Hebben wij niet het huis voor je kunnen vinden dat je zoekt in Alicante? Dan is er nog een alternatief voor een huis kopen in de vorm van deze zelf bouwen. Ook in dit geval kan je een beroep doen op de makelaars van Spaanse Droomhuizen; wij helpen je om de juiste locatie te vinden en brengen je in contact met ons netwerk voor het ontwerp en de bouw. Een huis kopen in Alicante is nog nooit zo’n leuk avontuur geweest!

Neem gerust contact met ons op!

Alle huizen te koop in Alicante, Costa Blanca

Niet gevonden waar je naar op zoek bent? Vul onze gratis zoekservice in en we zullen jouw droomhuis in Alicante voor je vinden!

Sorteer op:

Compare listings

Vergelijken