Een huis kopen in Spanje, waar begin je?

  • 1 maand geleden
  • Kopen
  • 0
huis kopen Spanje waar begin je

Misschien is het al een jarenlange droom of pas sinds kort als optie naar voren gekomen: je wilt een huis kopen in Spanje. Goede keuze, maar hoe pak je dat aan? Een bezoek aan een vastgoedbeurs of het zoeken op internet is vaak al een eerste stap. Tegelijkertijd kan het verwarrend werken en juist meer vragen oproepen. Geen zorgen. Wij delen graag onze 10 beste adviezen om tot jouw droomhuis in Spanje te komen. Koop zonder zorgen en leef je droom in Spanje!

In 10 stappen naar jouw droomhuis in Spanje

1. Bepaal je budget, check je financiën

Het budget wat je kunt vrijmaken is allesbepalend. Het heeft invloed op de wensen die je kunt hebben en locatie die je kunt kiezen. Check of je voor het kopen van een huis in Spanje een financiering nodig hebt en denk ook aan de kosten koper die in Spanje ca. 11-15% zijn.

2. Kies je locatie

Spanje heeft een diversiteit aan mooie plaatsen en regio’s. Afhankelijk van klimaat, bereikbaarheid en doel bepaal je een locatie. Ga absoluut op oriëntatietrip als je ergens nog nooit bent geweest! Een huis kun je veranderen, een locatie niet.

3. Bepaal je wensen

Beschrijf zo uitgebreid mogelijk hoe jouw droomhuis eruit moet zien. Nieuw of een opknapper, privacy, uitzicht, afstand tot strand of stad, onderhoudsvrij of een groot stuk grond? Ga na wat voor jou harde eisen zijn en wat onder de noemer ´nice to have´ valt.

4. Kijk en vergelijk

Probeer je droomhuis in beeld te krijgen, waardoor het meer gaat leven. Hiervoor kunnen we je alvast suggesties sturen op basis van je wensen en budget, zodat je een idee krijgt van wat je in Spanje kunt kopen.

5. Plan een intakegesprek

Nu je jouw wensen helder hebt, kun je de volgende belangrijke stap nemen. Omdat de markt in Spanje anders werkt, kun je je het beste laten begeleiden door een aankoopmakelaar die je helpt bij alle stappen in het proces. Je wordt volledig ontzorgd en dit zonder extra kosten!

6. Maak een favorietenlijst

Samen met de aankoopmakelaar wordt de bezichtigingslijst opgesteld. Je kiest in ieder geval de woningen die je zeker wilt zien. Deze lijst kan ter plekke worden aangevuld met actueel aanbod of op basis van veranderende wensen.

7. Plan je bezoek

Het is een grote aanschaf, dus neem goed de tijd om woningen te zien en deze zelf te voelen en ervaren. Ga er op verschillende momenten van de dag heen, bekijk de omgeving en neem ook de tijd voor een tweede bezoek, want dan zie je altijd weer andere zaken.

8. Laat alles checken door een advocaat

Om zorgeloos aan te kopen, adviseren wij altijd om de juridische kant van de koop door een onafhankelijke advocaat in Spanje uit te laten voeren. De advocaat controleert de wettelijke vereisten en zorgt ervoor dat je Spaanse droom geen nachtmerrie wordt.

9. Leer ons betrouwbare netwerk kennen

In het hele proces rondom de aankoop moeten er vaak veel zaken geregeld worden. Maak gebruik van ons betrouwbare netwerk, zoals advocaten, hypotheekadviseurs, aannemers, onderhouds- en verhuurdiensten en alles wat je je maar kunt
bedenken rondom de aankoop van jouw Spaanse droomhuis.

10. Genieten maar!

Gefeliciteerd, als je alle stappen succesvol doorlopen hebt, heb je jouw droomhuis gevonden. Het is tijd om zorgeloos te gaan genieten van jouw plek onder de zon. Leef je droom in Spanje!

Hulp bij het stappenplan huis kopen Spanje

Bij elke stap in het stappenplan huis kopen in Spanje kunnen wij al helpen, indien gewenst. Wil je meer informatie zodat je een beter beeld hebt voor stap 1, 2 en 3? Wil je graag suggesties naar aanleiding van een zoekservice, zoals bij stap 4? Of ben je al helemaal klaar voor je intakegesprek? Neem gerust contact met ons op, dan gaan we aan de slag!

Compare listings

Vergelijken