Wegwijzer Spanje rondom COVID, PCR-testen en reismogelijkheden

situatie in spanje rondom covid

Situatie in Spanje rondom COVID-19

Een van de meest gestelde vragen aan ons op dit moment is: ” Wanneer kunnen we weer naar Spanje komen?”
Iedereen is benieuwd naar de situatie in Spanje rondom COVID-19, hoe het nu precies zit met het wel of niet doen van een PCR-test en wat de reismogelijkheden zijn.

De wens om naar Spanje te komen, een huis te kopen of zelfs te emigreren lijkt groter dan ooit. We hebben veel mensen die zullen komen zodra het kan. Alleen de vraag wanneer, hoe en wat is er mogelijk, dat blijft lastig. Met dit bericht hebben we geprobeerd de officiële informatie te verzamelen, die continu geactualiseerd wordt, zodat iedereen hier zijn eigen keuzes en afwegingen binnen kan maken.

Spaanse informatie over situatie in Spanje rondom COVID:

Als je direct bij de bron wilt weten wat de situatie in Spanje per regio is, kun je uiteraard ook kijken op enkele officiële Spaanse websites:

Ook worden er regelmatig overzichten uitgegeven waarop de actuele cijfers staan van o.a. het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames per deelstaat. Dit is bijvoorbeeld het overzicht van 14 januari 2021.

Tenslotte kun je uiteraard ook via de diverse nieuwssites het nieuws over het Coronavirus volgen, o.a. hier:

Nederlandse / Belgische informatie over situatie in Spanje rondom COVID-19:

Hier diverse Nederlandse en Belgische websites over COVID-19 met betrekking tot Spanje en reizen.

Hier vind je de meest uitgebreide informatie over zowel het geldende reisadvies, de benodigde PCR-testen  (op dit moment – januari 2020 – gelden dus alleen negatieve PCR-testen bij aankomst in Spanje via boot en vliegtuig en dus niet per auto). Verder kun je hier ook de algemeen geldende regels vinden in Spanje rondom het Corona virus. Ook vind je hier overzichtelijk de aanvullende regels per regio, waaronder de tijden van de avondklok, maximale groepsgroottes en in hoeverre vrij reizen binnen en buiten de deelstaat mogelijk is.

Negatieve PCR-testen

Belangrijk is dat op dit moment je niet alleen een negatieve PCR-test nodig hebt om Spanje binnen te komen, maar ook als je terug wilt naar Nederland of België. Hier vind je meer informatie over de negatieve PCR-test die Nederland sinds 29 december 2020 heeft ingevoerd om het land binnen te komen:

Tenslotte wordt er vaak gevraagd waar je in Spanje een PCR-test kunt doen. Uiteraard zijn er vele ziekenhuizen, privéklinieken en ook particuliere bedrijven waar je nu een PCR-test kunt doen en veelal binnen 24 uur de uitslag krijgt. Het is handig dit tijdig uit te zoeken en ook tijdig hiervoor een afspraak te maken. Vaak loont het de moeite die online te maken en te betalen zodat je terplekke direct kunt doorlopen en niet in de vaak lange rijen hoeft te wachten.

Dit is één van de ziekenhuizen die je in een groot deel van Spanje kunt vinden:

Wegwijzer met informatie over situatie in Spanje rondom Covid

Hopelijk dat dit je een wegwijzer biedt binnen de wirwar aan informatie om deze rechtstreeks bij de bronnen te verkrijgen en te zien wat de actuele ontwikkelingen zijn rondom Corona, PCR-testen en de reismogelijkheden naar en binnen Spanje.

Mochten we verder nu of later iets kunnen doen, laat het ons weten en neem gerust contact met ons op.

Voor nu: blijf positief (maar niet met een test ;-)), reis wijs en blijf gezond!

Compare listings

Vergelijken