Spaans koken voor beginners

Posted on: november 9th, 2018 by Spaanse Droomhuizen No Comments

Heb je het over het Spaanse leven, dan heb je het over volop genieten van alle dingen die de dag brengt. Als je regelmatig in Spanje komt, dan hoeven wij je vast niet te vertellen dat eten een van de belangrijkste momenten van de dag is. En dan het liefst uitgebreid en buiten de deur. Wil je het Spaanse leven ook thuis even ervaren? Duik dan je keuken in en bereid een typisch Spaans gerecht, zoals paella of gazpacho. Wij helpen je alvast op weg met een aantal tips.

De belangrijkste Mediterrane toevoegingen

De Spaanse gerechten zijn altijd vol van smaak. Hoe dat kan? De Spanjaarden voegen voornamelijk verse ingrediënten toe. Wij gebruiken meestal wat zout en peper uit een vaatje, maar in Spanje gaat dat heel anders. Alleen verse producten van het seizoen worden toegestaan in de keuken. Denk hierbij aan toevoegingen als knoflook, uien, peterselie en saffraan, diverse groenten en vers vlees en vis. Natuurlijk doen Spanjaarden ook hun boodschappen in de supermarkt, maar de meeste producten worden ingeslagen tijdens de wekelijkse lokale markt. In veel Spaanse regio’s kom je ook nog oude havens tegen waar de vissers dagelijks aanmeren. Een groot gedeelte van de vangst kan je dezelfde dag nog nuttigen in een van de omringende restaurants.

ingrediënten

Rijst, het populairste ingrediënt

Wanneer je een blik werpt op de menukaart in Spaanse restaurants of zelf op zoek gaat naar recepten voor gerechten, zal je al gauw zien dat een gerecht vaak rijst bevat. Een voorbeeld hiervan is paella. Dat er veel rijst gegeten wordt door Spanjaarden is nog een overblijfsel van de periode toen de Moren in de achtste eeuw Spanje voor een groot deel overnamen. Zij brachten rijst mee om te verwerken in de verschillende gerechten. Tegenwoordig staat Spanje in de top drie van de grootste rijstproducenten van de wereld. Ben je geen liefhebber van rijst? Dan is het vaak mogelijk om dit ingrediënt te (laten) vervangen door pasta.

paella

Waar vind je de echte Spaanse recepten?

Voordat je echt aan de slag kunt met het bereiden van een Spaans gerecht, moet je natuurlijk wel het recept hebben. Maar hoe kom je daar nou aan? Online kan je genoeg recepten voor een Spaanse maaltijd. Maar zitten daar nou echt dé ingrediënten in die het gerecht zo heerlijk op smaak brengen? Het antwoord weten alleen de locals. Dus probeer vooral een gesprek aan te knopen tijdens je bezoek aan Spanje en het recept te ontfutselen. Of misschien word je wel uitgenodigd om aan te schuiven bij de buren om te genieten van een typisch Spaans gerecht. Heb geduld, want de locals geven het geheim niet snel prijs. Zeker als het gaat om een familierecept.

Op zoek naar meer inspiratie? Wij delen de recepten voor de Spaanse gerechten regelmatig met je, dus houd onze Facebook vooral in de gaten. Hier vind je naast het huizenaanbod ook leuke weetjes over Spanje en andere nuttige informatie met betrekking tot het aankoopproces.

Tags: , ,

Leave a Reply

error: Content is protected !!