Spanje is er klaar voor!

situatie in spanje - cijfers in spanje - spanje is er klaar voor

Positieve berichten uit Spanje!

Intussen ruim een jaar na de start van de pandemie is iedereen er wel klaar mee….., maar het goede nieuws: we zijn er ook weer klaar voor! 🙂 Ons leven heeft al bijna 1,5 jaar in de wachtstand gestaan en we hebben allemaal gehoopt en gewacht op betere tijden. Telkens gloorde er hoop, maar dan kwam er weer een volgende golf. Nu durven we toch echt wel te zeggen dat het er weer goed en zonnig uitziet. We kunnen met recht weer vooruitkijken en leuke dingen gaan plannen… en onze soms lang gekoesterde dromen gaan realiseren.

Feiten en cijfers

Waar is onze positiviteit op gebaseerd? We zetten even wat cijfers en feiten op een rij…

  • De cijfers hier in Spanje zijn na de piek na de feestdagen rondom Kerst en Oud & Nieuw goed gedaald.
  • De Valencia en Costa Blanca regio heeft zelfs de laagste besmettingscijfers van heel Spanje met 38 besmettingen op de 100.000 personen.
  • Overal komen de vaccinatieprogramma’s goed op gang.
  • Ook worden de versoepelingen doorgevoerd met als belangrijkste punt dat de ‘Estado de Alarma’ (noodtoestand) waarschijnlijk per 9 mei wordt opgeheven.
  • Vanuit België kan er al weer gereisd worden omdat hier het reisverbod voor niet-essentiële reizen per 19 april is vervallen.
  • België heeft zelfs de deelstaat Valencia (waaronder de provincies van Valencia en Alicante) én de Balearen (Ibiza en Mallorca) op groen gezet, dus geen quarantaine verplichting meer.
  • De verwachting is dat ook Nederland vanaf 3 mei het reisadvies binnen Europa voor enkele landen (waaronder Spanje) zal aanpassen.

Kijk hier voor actuele cijfers, reisadviezen en testen. Ook dit is een interessant artikel hierover om lezen van Espanje. Verder is handig als Spanjeliefhebber de Facebookgroep Leven in Spanje te volgen, omdat hier vaak de actuele informatie wordt gedeeld waaronder ook de berichten van de Ambassadeur in Spanje.

Hoe ziet het leven er in Spanje nu uit

Vanuit ons hoofdkantoor in Valencia geven we jullie een beeld hoe ons leven er in de dagelijkse praktijk uitziet. Wat kan er wel en wat kan er niet? Ons kantoor is gewoon geopend. Sinds de strikte lockdown begin vorig jaar zijn we vanaf mei gewoon geopend gebleven en hebben we – ook nu – mensen gewoon kunnen helpen. Dus we kunnen net als anders bezichtigingsprogramma´s voorbereiden en begeleiden. Daarbij geldt alleen dat we mensen verzoeken zich in een eigen (huur) auto te verplaatsen.

Wat veel mensen die naar Spanje komen opvalt is het gebruik van mondkapjes hier in Spanje. Dit is eigenlijk overal verplicht: dus zodra je je op straat en het openbare leven begeeft en ook in winkels, restaurants, etc. is een mondkapje verplicht. De uitzonderingen zijn als je in een restaurant of op een terras iets nuttigt en als je bij een zwembad of op het strand zit of ligt. Verder geldt er op dit moment nog een avondklok vanaf 22.00 uur, maar de verwachting is dus dat bij het vervallen van de noodtoestand dit komt te vervallen.

Het goede nieuws is dat de winkels gewoon geopend zijn en ook de restaurants en terrassen geopend zijn. Vanaf maandag 26 april a.s. zijn de restaurants zelfs weer geopend tot 22.00 uur, dus dat is natuurlijk weer echt genieten.

situatie in spanje - terrassen geopend - positieve berichten

Hoe gaat het met de huizenmarkt in Spanje

We zien en spreken regelmatig mensen die met het idee naar Spanje komen dat het hier met de huizenmarkt in Spanje heel slecht gaat, juist door de crisis. Degenen die denken een bod ver onder de prijs te kunnen doen, moeten we helaas teleurstellen. Wij zien dat het langzamerhand een verkopersmarkt lijkt te worden. We merken dat er schaarste is (vooral in het wat lagere segment) aan goede woningen die in de verkoop staan. De vraag naar én behoefte aan een huis in Spanje is alleen maar toegenomen, waardoor er in bepaalde regio´s minder aanbod is dan je zou wensen. Hier kun je nog meer lezen over de ontwikkeling van de vastgoedmarkt in Spanje. Ter geruststelling kunnen we zeggen dat we altijd proberen de beste deal te sluiten. Dus eerst zoeken naar het beste huis wat aan de wensen voldoet en vervolgens aankopen tegen de beste voorwaarden en/of prijs. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden, we adviseren je graag in de zoektocht en de verdere planning.

Blijf positief en blijf gezond!

Hier in Spanje zijn we er weer klaar voor en hopelijk lukt het ons allen deze bizarre tijd af te sluiten en volop weer te kunnen gaan genieten van al het moois wat het leven te bieden heeft. Kortom, leef je droom in Spanje!

Compare listings

Vergelijken