Spaans koken voor beginners

Posted on: November 9th, 2018 by max No Comments

Heb je het over het Spaanse leven, dan heb je het over volop genieten van alle dingen die de dag brengt. Als je regelmatig in Spanje komt, dan hoeven wij je vast niet te vertellen dat eten een van de belangrijkste momenten van de dag is. En dan het liefst uitgebreid en buiten de deur. Wil je het Spaanse leven ook thuis even ervaren? Duik dan je keuken in en bereid een typisch Spaans gerecht, zoals paella of gazpacho. Wij helpen je alvast op weg met een aantal tips.

De belangrijkste Mediterrane toevoegingen

De Spaanse gerechten zijn altijd vol van smaak. Hoe dat kan? De Spanjaarden voegen voornamelijk verse ingrediënten toe. Wij gebruiken meestal wat zout en peper uit een vaatje, maar in Spanje gaat dat heel anders. Alleen verse producten van het seizoen worden toegestaan in de keuken. Denk hierbij aan toevoegingen als knoflook, uien, peterselie en saffraan, diverse groenten en vers vlees en vis. Natuurlijk doen Spanjaarden ook hun boodschappen in de supermarkt, maar de meeste producten worden ingeslagen tijdens de wekelijkse lokale markt. In veel Spaanse regio’s kom je ook nog oude havens tegen waar de vissers dagelijks aanmeren. Een groot gedeelte van de vangst kan je dezelfde dag nog nuttigen in een van de omringende restaurants.

Olie Olijfolie Voedsel

Rijst, het populairste ingrediënt

Wanneer je een blik werpt op de menukaart in Spaanse restaurant of zelf op zoek gaat naar recepten voor gerechten, zal je al gauw zien dat een gerecht vaak rijst bevat. Een voorbeeld hiervan is paella. Dat er veel rijst gegeten wordt door Spanjaarden is nog een overblijfsel van de periode toen de Moren in de achtste eeuw Spanje voor een groot deel overnamen. Zij brachten rijst mee om te verwerken in de verschillende gerechten. Tegenwoordig staat Spanje in de top drie van de grootste rijstproducenten van de wereld. Ben je geen liefhebber van rijst? Dan is het vaak mogelijk om dit ingrediënt te (laten) vervangen door pasta.

Paella Lena Brand

Waar vind je de echte Spaanse recepten?

Voordat je echt aan de slag kunt met het bereiden van een Spaans gerecht, moet je natuurlijk wel het recept hebben. Maar hoe kom je daar nou aan? Online kan je genoeg recepten voor een Spaanse maaltijd. Maar zitten daar nou echt dé ingrediënten in die het gerecht zo heerlijk op smaak brengen? Het antwoord weten alleen de locals. Dus probeer vooral een gesprek aan te knopen tijdens je bezoek aan Spanje en het recept te ontfutselen. Of misschien word je wel uitgenodigd om aan te schuiven bij de buren om te genieten van een typisch Spaans gerecht. Heb geduld, want de locals geven het geheim niet snel prijs. Zeker als het gaat om een familierecept.

Op zoek naar meer inspiratie? Wij delen de recepten voor de Spaanse gerechten regelmatig met je, dus houd onze Facebook vooral in de gaten. Hier vind je naast het huizenaanbod ook leuke weetjes over Spanje en andere nuttige informatie met betrekking tot het aankoopproces.

Voornaam

Achternaam

Telefoonnummer

E-mailadres

Bericht​

De populairste regio’s onder buitenlandse kopers

Posted on: October 31st, 2018 by max No Comments

Volgens het Ministerio de Fomento is de Spaanse huizenmarkt ontzettend populair onder de buitenlandse kopers. Minstens één op de zes huizen wordt op dit moment voornamelijk verkocht aan Britten, Fransen, Duitsers en Belgen. De Nederlanders staan in dit rijtje op de elfde plek. Ook Property Registrars beaamt dat er sprake is van een groei op de Spaanse huizenmarkt: in 2016 tekenden 53.500 buitenlanders de koopakte van hun Spaanse droomhuis, in 2017 steeg dit aantal naar 61.000. Als populairste regio’s worden Andalusië, Balearen en de Canarische eilanden genoemd. Maar waarom zijn juist deze streken favoriet?

Vind je rust in Andalusië

Hoewel de hoofdstad van Andalusië Sevilla is, staat deze regio vooral bekend om de stad Malaga. Buitenlandse kopers gaan hier graag op zoek naar een (tweede) huis, omdat de huizenprijzen hier relatief lager liggen in vergelijking met andere regio’s. In Andalusië heb je verschillende stadsgedeelten waar jij je kan vestigen in een appartement of penthouse. Wil je liever wonen in een rustige omgeving? Ga dan op zoek naar een finca op het platteland, waar je dagelijks kan genieten van het uitzicht van het prachtige berglandschap.

ronda spanje

Het ultieme leven op de Balearen

De Balearen bestaat uit een aantal eilanden: Cabrera, Formentera, Menorca, Mallorca en Ibiza. Het hoofdeiland van deze groep is Mallorca, dat samen met Ibiza de meest bekende is van het bovenstaande rijtje. Op deze eilanden vind je alle ingrediënten voor het ultieme Spaanse leven: een prettig klimaat, mooie landschappen en stranden, een bruisend uitgaansleven en veel mogelijkheden tot ontspanning. Dat het stressloze leven hier een mens goed doet is bewezen door een onderzoek van Universiteit Valencia: de levensverwachting is hier gemiddeld 79,3 jaar voor mannen en 85 jaar voor vrouwen. De Balearen is een geliefde bestemming voor vakantiegangers (met een lang seizoen van april tot oktober), maar ook zeer populair met het oog op verhuur en investering.

spanje-balearen-mediterrane-menorca

De Canarische eilanden blijven populair

Een van de grootste redenen waarom de Canarische eilanden een populaire regio is om een huis te kopen is het aangename klimaat. Hier geniet je het hele jaar door van een gelijkmatige klimaat, met temperaturen rond de 22 tot 25 graden. In Spanje worden de verschillende regio’s vooral aangeprezen als perfecte bestemming om volop te genieten van de zon, maar er is veel meer te vinden. Wanneer je een woning koopt op de Canarische eiland waan jij je dagelijks in een prachtige omgeving, waar het ook mogelijk is om de bergen in te trekken.

De tweede reden waarom de Canarische eiland zo geliefd is onder de buitenlandse kopers, komt eigenlijk voort uit een hele andere reden. Volgens het Instituto Nacional de Estadística, het Spaanse Nationale Bureau van de Statistiek, zijn er relatief weinig huurwoningen beschikbaar in deze regio. Daarom is het kopen van een huis op de Canarische Eilanden de beste optie om je hier te vestigen.  

gran-canaria

Prijsbepalende factoren

Er zijn een aantal factoren die de prijs van een woning in Spanje bepalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ligging; een huis aan of dichtbij de kust is relatief duurder dan een finca op het platteland. Ook de staat van de woning, het type huis en de omliggende faciliteiten spelen een grote rol bij de uiteindelijke prijsbepaling. Houd er daarnaast rekening mee dat het vaak ook mogelijk is om te onderhandelen over dit bedrag. Spaanse Droomhuizen helpt je niet alleen om de woning te vinden die bij je past, maar bieden je ook persoonlijke begeleiding tijdens het aankoopproces wanneer je een bod uit wilt brengen op een woning. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Voornaam

Achternaam

Telefoonnummer

E-mailadres

Bericht​