Villa kopen Spanje

Bij Spaanse Droomhuizen zit je goed voor allerlei soorten huizen en natuurlijk ook voor de koop van een villa. Spanje is niet alleen een geliefde bestemming voor een (korte) vakantie, maar ook om te gaan wonen. Want het Spaanse leven is elke dag weer puur genieten.

Daarnaast is een villa kopen in Spanje een goede investering voor de toekomst. Onze adviseurs helpen je om de woning van je dromen te vinden, daarnaast bieden wij volop persoonlijke begeleiding tijdens het aankoopproces.

Villa kopen Spanje
Villa te koop Spanje

Een villa onder de Spaanse zon

Een villa kopen in Spanje is voor veel mensen een droom. Elke dag genieten van het heerlijke klimaat, dobberen in je eigen zwembad, koken in je buitenkeuken en vervolgens heerlijk al fresco dineren. Waarom zou je dit niet werkelijkheid laten worden? Met de hulp van onze adviseurs wordt een villa in Spanje kopen veel makkelijker dan je denkt. Neem eens een kijkje in het uitgebreide huizenaanbod op onze website. 

Wil je graag gericht naar een villa zoeken? Maak dan gebruik van onze zoekservice. Hier geef jij aan welke regio jouw voorkeur heeft, wat voor type woning je zoekt en wat je maximale budget is. Binnen een korte tijd ontvang jij een overzicht van de huizen die voldoen aan jouw eisen in je mailbox. Bezichtiging plannen in Spanje? Neem dan contact met ons op.

De verschillende costa’s van Spanje

Naast deelstaten en provincies is Spanje opgedeeld in een aantal costa’s (oftewel kustgebieden), waarvan de Costa Blanca en de Costa Del Sol de meest populaire zijn. Hier geniet je het hele jaar door van heerlijke temperaturen, zowel in de zomer als in de winter, met gemiddelde dagtemperaturen van 20 graden. Het hele jaar door trekken deze costa’s dan ook een groot aantal toeristen. Ze zijn zeker interessant voor wie een villa wil kopen en tijdens afwezigheid maximaal rendement wil behalen door te verhuren. Zorg in dat geval wel dat je in het bezit bent van een toeristisch licentienummer, want dat is wettelijk verplicht.

Als je graag in de buurt van een grote stad wilt verblijven, dan kan een villa in de regio van Valencia of Malaga een goede optie zijn. In het binnenland geniet je van rust en ruimte, maar met de auto ben je zo op het strand of in het stadscentrum, met alle plezier en vermaak van dien.

Map Costa's Spanje
Villa kopen met zwembad Spanje

Persoonlijke begeleiding tijdens het aankoopproces

Wij kunnen begeleiden bij het hele aankoopproces van A tot Z van je droomvilla in Spanje. We informeren je over de belangrijke zaken die komen kijken bij het kopen van een villa en brengen je, indien gewenst, in contact met andere specialisten zoals een advocaat. Vind hier meer informatie over wat er komt kijken bij het kopen van een villa en hoe wij jou tijdens dit proces begeleiden.

Villa renoveren of laten bouwen

Heb je een villa in Spanje op het oog, maar voldoet deze nog niet aan al je eisen? Dan is het ook nog mogelijk om deze te renoveren. Of, indien je echt helemaal vanaf nul wilt beginnen, je kunt ook je villa in Spanje laten bouwen. Zo weet je zeker dat je binnenkort je eigen droomwoning in Spanje hebt!

Deze klus hoef je uiteraard niet alleen aan te pakken. Ook voor deze situatie beschikt Spaanse Droomhuizen over een breed netwerk van betrouwbare specialisten die allerlei werkzaamheden voor je uit kunnen voeren.

Kosten villa Spanje

De financiële kant van het kopen van een villa in Spanje is uiteraard een bepalende factor. De prijs van een villa wordt beïnvloed door verschillende omstandigheden, zoals de conditie van het pand, de grootte, het uitzicht en de locatie, evenals de beschikbare voorzieningen in de omgeving. Bij nieuwbouwvilla’s zijn de voordelen vaak dat groot onderhoud gedurende de eerste tien jaar minimaal zal zijn. Naast de aankoopprijs zijn er ook bijkomende kosten, waaronder overdrachtsbelasting (of BTW bij nieuwbouw), advocaatkosten, notaris- en registratiekosten, en in sommige regio’s ook de makelaarscourtage. Afgezien van deze aankoopkosten zijn er ook jaarlijks terugkerende uitgaven, zoals onroerendgoedbelasting (IBI), afvalstoffenheffing (Basura) en kosten voor onderhoud van voorzieningen zoals zwembad en tuin.

Onze adviseurs bij Spaanse Droomhuizen helpen graag bij het vinden van de perfecte villa die aan jouw wensen voldoet. Neem gerust contact met ons op via telefoon of e-mail voor meer informatie over het kopen van jouw droomwoning in Spanje.

Villa's met zeezicht te koop Spanje

Villa's te koop in Spanje

Gesorteerd op:

Neem gerust contact op

Het kopen van een villa in Spanje moet een leuk en zorgeloos proces zijn. Bij Spaanse Droomhuizen werken we heel hard om ervoor te zorgen dat jouw aankoop soepel verloopt. En dat je nu maar ook straks kunt genieten van jouw droomhuis in Spanje.

We laten je kennismaken met de beste partners waarmee we samenwerken en gezamenlijk helpen wij je tijdens het gehele aankooptraject (zie ook onze services die we je kunnen bieden). We begeleiden je bij elke stap in het proces en hopen dat je de informatie over het kopen van een villa in Spanje op onze website nuttig vindt!

Als je vragen hebt over het kopen van een huis, meer specifieke informatie wilt over bijvoorbeeld zaken rondom juridische kwesties en belastingen of als je advies nodig hebt over een stap in het koopproces, neem dan nu contact met ons op of we kunnen je helpen met onze gratis zoekservice door het formulier in te vullen.

We zijn er om je te helpen!

Zoekservice

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Compare listings

Vergelijken
Zoeken