Huis kopen Costa Almeria

Costa Almeria

Een huis kopen in de Costa Almeria? De Costa Almeria heeft veel te bieden! Costa Almeria is genoemd naar de provincie hoofdstad van Almeria. Bij een verblijf aan de Costa de Almería kun je er van uit gaan dat je je bevindt in een deel van Spanje waar de kustlijn nog redelijk onbedorven is. Dit gehele landschap aan de kustlijn, ruim 219 km lang, is amper aangeraakt door de mensen behalve dan voor een aantal belangrijke wegen. Deze kustlijn staat bekend om het woestijnachtige landschap waar jaarlijks slechts een lage hoeveelheid neerslag terecht komt. 

De kuststreek wordt als het ware afgeschermd door de Costa del Sol en de Costa Tropical die beide aan de westkant van Costa de Almería liggen. Het is een dunbevolkte kuststreek met veel kleine dorpjes. De dorpjes staan vol met witte huisjes wat het een prachtig aangezicht maakt. Een prachtig gebied om een huis te kopen.

huis kopen in de costa almeria

De kuststreek wordt als het ware afgeschermd door de Costa del Sol en de Costa Tropical die beide aan de westkant van Costa de Almería liggen. Het is een dunbevolkte kuststreek met veel kleine dorpjes. De dorpjes staan vol met witte huisjes wat het een prachtig aangezicht maakt. Een prachtig gebied om een huis te kopen.

De reden dat de huizen wit zijn is om te zon te weerkaatsen zodat het in huis niet te erg opwarmt. Dit wordt al vanaf oudsher gedaan en is in ere gehouden. De gehele kuststreek is ideaal voor mensen die houden van rust tijdens hun verblijf.

De mooiste bezienswaardigheid is misschien wel de Cabo de Gata: een natuurpark aan de zuidelijke kust van Spanje waar je kunt kijken naar een stuk onbedorven landschap. Prachtige rotsen, woeste grond en woeste zee sieren hier het uitzicht.
Ten noorden grenst de Costa Almeria aan de Costa Calida. Aan deze oostkant zijn ook een aantal leuke badplaatsen gevestigd.

Costa Almeria - Huis kopen Spanje

Bekende plaatsen aan de Costa Almeria

Waar vind je de mooiste badplaatsen om een huis te kopen? Wij hebben voor jou de belangrijkste badplaatsen opgezocht: 
San Juan de los Terreros, Vera, Garrucha, Mojacar, Carbonera, Cabo de Gata, Almeria en Roquetas de mar.

Naast de badplaatsen heeft de provincie van Almeria in het binnenland ook een aantal mooie plaatsen met een interessant huizenaanbod, die aantrekkelijk geprijsd zijn. Denk aan de plaatsen zoals Albox, Arboleas en Zurgena.

Huizenaanbod in de Costa Almeria

Als je op zoek bent naar een appartement, penthouse, villa of townhouse aan de Costa Almeria, dan helpen wij je met alle plezier verder. Investeren en kopen aan de Costa Almeria is heel interessant en een goede keuze. De Costa Almeria heeft veel moois te bieden en heeft daarbij een goed aanbod mooie appartementen en penthouses. Ook vind je hier veel mooie villa´s, zowel in de Spaanse rustieke stijl als moderne nieuwbouwvilla´s.

Zorgeloos huis kopen in de Costa Almeria

Spaanse Droomhuizen, jouw Nederlandstalige makelaar in Spanje, biedt je een breed huizenaanbod aan de Costa Almeria. Van interessante bankbeslagen, moderne nieuwbouwprojecten, eerstelijns appartementen met zeezicht, een penthouse met alle comfort bij het strand of golfterrein tot aan karakteristieke landhuizen in de typische Spaanse dorpen of moderne comfortabele villa´s op loopafstand van dorp, strand en leven. En heb je niets gevonden of wil je jouw eigen droomhuis in Spanje realiseren? Wij kunnen je ook ter plekke begeleiden van het zelf bouwen van jouw droomhuis in de Costa Almeria. Van het selecteren van de juiste grondstuk, het ontwerp, de architect en aannemer, wij hebben het netwerk zodat je zorgeloos jouw eigen droomvilla kunt laten bouwen. De beste kwaliteit tegen een scherpe prijs. Jij zoekt, wij vinden!

Een selectie uit de Costa Almeria

San Juan de los Terreros

Vera Playa

Gratis zoekservice

Met onze lokale kennis en ervaring kunnen wij op basis van jouw wensen de juiste woning vinden. Er is een grote diversiteit aan steden, dorpen, stranden en huizenaanbod aan de Costa Almeria. Wil je een huis kopen in de Costa Almeria? Neem contact op of vul onze gratis zoekservice in en wij zullen je een selectie toesturen die aan jouw wensen voldoet. Wij adviseren je met alle plezier in jouw zoektocht naar een droomhuis in Spanje!

Huis kopen Costa Almeria

Compare listings

Vergelijken