Huis kopen in Marbella

Costa del Sol - Marbella

Een huis kopen in Marbella? Als je op zoek bent om te investeren in een appartement, penthouse, geschakelde woning of villa in Marbella, dan helpen we je graag verder.

Aan de Middellandse Zee ligt het prachtige Marbella, de stad die bekendstaat om de boulevard, de dure jachten en auto’s en de merkwinkels. Deze stad is zo populair dat ook verschillende beroemdheden ooit besloten hier een huis te kopen om te genieten van deze badplaats. Het heerlijke klimaat, waardoor het hier door het hele jaar heen gemiddeld 19 graden is, zal hier ook zeker mee te maken hebben. 

Wil jij graag wonen in deze omgeving met rijkdom en zon? Overweeg dan absoluut eens om een huis te kopen in Marbella. De adviseurs van Spaanse Droomhuizen staan voor je klaar om je zoektocht tot een goed einde te brengen. Laat ons weten waar het huis van jouw dromen aan moet voldoen en wij gaan voor je op zoek.

huis kopen marbella - costa del sol
marbella - spaanse droomhuizen - huis kopen costa del sol

Beknopte geschiedenis Marbella

Deze zonnige badplaats heeft niet altijd de naam Marbella gehad; in de Romeinse tijd stond de stad bekend onder de naam Salduba. Net als veel andere Spaanse plaatsen, heeft ook Marbella te maken gehad met de Islamitische overheersing. 

De naam van deze stad is een overblijfsel van deze periode. De moslims gaven de badplaats de naam Marbal-la. Na de herovering van de Spanjaarden in 1485 begon de stad langzaam op te bloeien in de vorm zoals we Marbella nu kennen. Een voorbeeld hiervan is het centrale plein, dat de Spanjaarden Plaza de los Naranjos noemen. Deze werd gebouwd na de verdrijving van de Moren. Het grote middelpunt tussen de terrasjes is de fontein omringd door sinaasappelbomen.

Genieten in de hotspots van Marbella

Vanuit je huis is het volop genieten van het uitzicht van Marbella met de witte huisjes en het mooie strand. Maar er zijn nog genoeg bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om je huis uit te komen. 

Zo is de boulevard met een eigen Walk of Fame een van de hotspots van Marbella. Hier zie je vaak kunstenaars in actie om zandsculpturen te maken. Maak ook vooral een wandeling langs de Avenida del Mar, waar je een aantal bronzen beelden van de bekende kunstenaar Salvador Dali kunt bekijken. En wil je er graag een actieve dag van maken? Dat kan absoluut, want Marbella staat bekend als golfstad met 35 golfbanen in de omgeving. Er is dus altijd eentje in de buurt van jouw huis.

Naast een modern gedeelte, heeft Marbella ook een historisch centrum. Een belangrijk onderdeel hiervan is de kerk Iglesias de la Encarnación. Deze is niet altijd toegankelijk, maar door de tralies is het vaak mogelijk om een glimp op te vangen van de grote altaren en de heilige beelden.

marbella - huis kopen spanje - spaanse droomhuizen
nieuwbouw marbella

Zorgeloos een huis in Marbella kopen

Neem even de tijd en zoek in het huizenaanbod uit Marbella dat voortdurend wordt bijgewerkt. Of je nu op zoek bent naar een nieuw, bestaand, te renoveren, goedkoop of mooi appartement of villa, wij zullen het juiste huis vinden. 

Een huis kopen in Marbella doe je niet elke dag. Daarom moet je rekening houden met een paar belangrijke factoren. Dan is het wel zo prettig om persoonlijke begeleiding te krijgen van een specialist. De makelaars van Spaanse Droomhuizen helpen je graag om het huis te vinden dat bij jou past, of dat nou in Marbella is of in een andere Spaanse stad. Maar ook bij het verdere proces kan je op onze hulp rekenen, zelf tot na de koop van het huis. Zo kan jij zorgeloos een huis kopen en optimaal genieten van het moment.

Neem gerust contact met ons op!

Alle huizen te koop in Marbella, Costa del Sol

Niet gevonden waar je naar op zoek bent? Vul onze gratis zoekservice in en we zullen jouw droomhuis in Marbella voor je vinden!

Sort By: