Appartement kopen Spanje

Bij Spaanse Droomhuizen zit je niet alleen goed als je op zoek bent naar een villa of finca, maar ook wanneer je een appartement wilt kopen. Spanje is niet alleen een geliefde bestemming voor een (korte) vakantie, maar ook om te gaan wonen. Want het Spaanse leven is elke dag weer puur genieten. 

Daarnaast is een appartement in Spanje kopen een goede investering voor de toekomst. Onze adviseurs helpen je om de woning van je dromen te vinden, daarnaast bieden wij volop persoonlijke begeleiding tijdens het aankoopproces.

Appartement kopen Valencia - Makelaar Valencia
Appartement kopen Spanje

Een appartement, jouw eigen woning onder de Spaanse zon

Een appartement kopen in Spanje is voor veel mensen een droom. Elke dag genieten van het heerlijke klimaat, dobberen in het zwembad terwijl je uitzicht hebt op de zee. Maar waarom zou je dit niet werkelijkheid laten worden? Met de hulp van onze adviseurs wordt een appartement in Spanje kopen veel makkelijker dan je denkt. Neem eens een kijkje in het uitgebreide huizenaanbod op onze website. 

Wil je graag gericht naar een appartement zoeken? Maak dan gebruik van onze zoekservice. Hier geef jij aan welke regio jouw voorkeur heeft, wat voor type woning je zoekt en wat je maximale budget is. Binnen een korte tijd ontvang jij een overzicht van de huizen die voldoen aan jouw eisen in je mailbox. Bezichtiging plannen in Spanje? Neem dan contact met ons op.

De verschillende costa’s van Spanje

Naast deelstaten en provincies is Spanje opgedeeld in een aantal costa’s (oftewel kustgebieden), waarvan de Costa Blanca en de Costa Del Sol de meest populaire zijn. Hier geniet je namelijk het hele jaar door van heerlijke temperaturen, zowel tijdens de zomer als de winter met gemiddelde dagtemperaturen van 20 graden. Door het hele jaar heen zijn hier dan ook een groot aantal toeristen te vinden. Deze costa’s van Spanje zijn zeker interessant wanneer je een appartement gaat kopen, maar tijdens jouw afwezigheid maximaal rendement wilt behalen door te verhuren.

Ook kun je kiezen voor een leuk stadsappartement in steden zoals Malaga of Valencia. Heerlijk als citytrip, maar ook hier met de stranden geen straf om langer te verblijven. Als je wilt verhuren, zorg in dat geval wel dat je in het bezit bent van een licentienummer, dit is wettelijk verplicht. Spaanse Droomhuizen kan je ook helpen met de verhuur van je appartement en het onderhoud tijdens jouw afwezigheid. Kijk voor deze diensten op de pagina over verhuur.

Prijzen appartementen Valencia - appartement kopen valencia
Woningbeheer en onderhoudsdiensten in spanje

Persoonlijke begeleiding tijdens het aankoopproces

Heb je na een aantal bezichtigingen in Spanje het appartement gevonden dat je graag wilt kopen? Dan zorgen wij volop voor persoonlijke begeleiding tijdens dit aankoopproces. We informeren je over de belangrijke zaken die komen kijken bij het kopen van een appartement en brengen je, indien gewenst, in contact met andere specialisten zoals een advocaat. Verder overleggen wij met jou het bod op het appartement en geven dit door aan de verkopende partij. Lees hier meer informatie over wat er komt kijken bij het kopen van een appartement en hoe wij jou tijdens dit proces begeleiden.

Appartement kopen en renoveren

Heb je een appartement in Spanje op het oog, maar voldoet deze nog niet aan al je eisen? Dan is het ook nog mogelijk om deze te renoveren. Zo weet je zeker dat je binnenkort je eigen droomwoning in Spanje hebt. Deze klus hoef je uiteraard niet alleen aan te pakken. Ook voor deze situatie beschikt Spaanse Droomhuizen over een breed netwerk van betrouwbare specialisten die allerlei werkzaamheden voor je uit kunnen voeren.

Kosten appartement Spanje

En dan is er natuurlijk nog het kostenplaatje. De prijs van je appartement hangt af van een aantal factoren. Denk hierbij aan de staat van de woning, de grootte, het uitzicht en de ligging van de woning en de aanwezige faciliteiten in de omgeving. Bij een nieuwbouwappartement is het voordeel dat je voorlopig de eerste tien jaren nauwelijks groot onderhoud zult hebben. Naast de koopprijs krijg je natuurlijk te maken met de kosten koper: de overdrachtsbelasting (of BTW bij nieuwbouw), de advocaatkosten, de notaris- en registratiekosten en in enkele regio´s de commissie voor de makelaar. Buiten de kosten koper heb je dan de jaarlijks terugkerende kosten: de IBI (onroerend zaakbelasting, Basura (afvalstoffenheffing) en ook de gemeenschappelijke bijdragen voor bijvoorbeeld zwembad, tuinen en andere faciliteiten.

Wat je budget ook is, de adviseurs van Spaanse Droomhuizen zoeken graag voor jou het appartement dat voldoet aan jouw eisen. Neem contact op via telefoon of e-mail voor meer informatie over het kopen van jouw droomwoning in Spanje.

appartement te koop en Spanje

Appartementen te koop in Spanje

Neem gerust contact op

Het kopen van een appartement in Spanje moet een leuk en zorgeloos proces zijn. Bij Spaanse Droomhuizen werken we heel hard om ervoor te zorgen dat jouw aankoop soepel verloopt. En dat je nu maar ook straks kunt genieten van jouw droomhuis in Spanje.

We laten je kennismaken met de beste partners waarmee we samenwerken en gezamenlijk helpen wij je tijdens het gehele aankooptraject (zie ook onze services die we je kunnen bieden). We begeleiden je bij elke stap in het proces en hopen dat je de informatie over het kopen van een appartement in Spanje op onze website nuttig vindt!

Als je vragen hebt over het kopen van een huis, meer specifieke informatie wilt over bijvoorbeeld zaken rondom juridische kwesties en belastingen of als je advies nodig hebt over een stap in het koopproces, neem dan nu contact met ons op of we kunnen je helpen met onze gratis zoekservice door het formulier in te vullen.

We zijn er om je te helpen!

Zoekservice

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Spanje

Spaanse Droomhuizen is gecertificeerd makelaar in Spanje en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Spanje uit te mogen voeren.