Gecertificeerd makelaar in Spanje

Spaanse Droomhuizen is gecertificeerd makelaar in Spanje en voldoet aan alle wettelijke eisen om het beroep makelaar in Spanje uit te mogen voeren.

Naast de verplichte registratie en certificering zijn wij ook aangesloten bij de belangrijkste brancheorganisaties voor makelaars in Spanje. Hiervoor hebben we uiteraard ook aan alle toelatingseisen moeten voldoen. We zijn dus volledig erkend makelaar in Spanje – en nog een beetje extra. Alles om jou als klant een veilig en vetrouwd gevoel te geven bij de aankoop of het laten bouwen van een huis in Spanje.

Op deze pagina vind je bij welke organisaties we zijn aangesloten en indien van toepassing ons registratienummer en/of de link naar de website waar je onze vermelding kunt controleren.

Gecertificeerd makelaar Spanje
Gecertificeerd makelaar Spanje - villa kopen

Wetgeving makelaars in Spanje

De wetgeving voor makelaars in Spanje geldt voor de autonome regio Andalusië (met o.a. de provincies van Malaga, Almeria, Sevilla en Granada) en Catalonië (o.a. Barcelona en Tarragona) en de deelstaat van Valencia (met de provincies van Valencia, Alicante – Costa Blanca en Castellon).

Deze wet reguleert met een registratieplicht het beroep van makelaar voor verkoop en verhuur van vastgoed in Spanje.

Wat betekent een gecertificeerd makelaar in Spanje?

De registratie en certificering voor makelaars in Spanje, betekent dat niet iedereen zichzelf meer zomaar vastgoedmakelaar kan noemen. Doordat de regulering er eerder niet was, is er een wirwar aan zelfbenoemde makelaars ontstaan. Met de nieuwe wetgeving en dankzij de brancheorganisaties komt er overzicht in welke makelaars professioneel en bekwaam zijn. 

Waar een makelaar exact aan moet voldoen, verschilt per organisatie, maar in grote lijnen komt het op hetzelfde neer.

Een geregistreerde, gecertificeerde makelaar in Spanje heeft in ieder geval…

Waarbij is Spaanse Droomhuizen als makelaar in Spanje aangesloten?

Naast de verplichte registratie en certificaties, zijn er ook brancheverenigingen voor makelaars in Spanje. Elke branchevereniging heeft zijn eigen gedragscode en ze bieden opleidingen aan zodat de kennis van de makelaars up to date blijft en de actualiteit goed wordt gevolgd. 

RAICV

Registro de Agentes de Intermediación Inmobiliaria de la Comunitat Valenciana

Dit is een centraal en publiek register waarin alle erkende makelaars zijn vermeld. Alle makelaars én andere personen die woningen verkopen in Spanje in de regio’s Andalusië, Catalonië en de deelstaat van Valencia moeten hier geregistreerd staan.

Iedereen die hier niet in staat opgenomen is dus niet erkend en voldoet niet aan de wettelijke eisen. Mochten deze personen toch huizen verkopen dan staan hierop hoge boetes. De geregistreerde makelaars zijn te herkennen aan een rood vignet, wat zij op website en op hun kantoor zichtbaar moeten maken, met daarop het registratienummer.

Ons RAICV-registratienummer: 1457

geregistreerd makelaar in spanje

API

Asociación Profesional de Agentes Inmobiliarios de España

De API España is een belangrijke beroepsvereniging voor makelaars in Spanje. Het is opgericht in 1951 met als doel het bevorderen van professionaliteit en ethische normen binnen de Spaanse vastgoedsector.

API España stelt strikte professionele normen en gedragscodes op waaraan de aangesloten makelaars zich moeten houden (een soort NVM of BIV). De vereniging heeft een certificeringsprogramma voor makelaars, waarbij degenen die aan bepaalde criteria voldoen, de titel “API” kunnen verdienen.

Om een API-titel te verkrijgen, moeten makelaars voldoen aan strenge eisen op het gebied van opleiding, ervaring en professioneel gedrag. Ook moeten zij een beroepsaansprakelijkheids- verzekering hebben en zich houden aan de gedragscode van API España.

Ons API-registratienummer: 00506

Geregistreerd makelaar in Spanje API

ASICVAL

Asociación de Inmobiliarias de la Comunitat Valenciana

Een belangrijke organisatie binnen de regio Valencia (Comunidad Valencia, in het Valenciaans: Comunitat Valenciana) en daarmee voor de vastgoedsector in Valencia, Castellon en Alicante, waar ook de Costa Blanca onder valt. ASICVAL heeft als doel om de vastgoedsector te professionaliseren en goede praktijken onder vastgoedmakelaars te bevorderen.

Om lid te worden van ASICVAL moeten vastgoedbedrijven aan bepaalde criteria voldoen, zoals minimaal drie jaar ervaring in de vastgoedsector, een fysieke vestiging met identificatie als vastgoedkantoor, een relevante opleiding, het hebben van aansprakelijkheids- en borgstellingsverzekeringen, en het voldoen aan fiscale en juridische verplichtingen. Daarnaast is het nodig om een aanbeveling te krijgen van een bestaand lid van ASICVAL.

Leden van ASICVAL profiteren van verschillende voordelen, waaronder toegang tot een gedeelde vastgoedportefeuille met duizenden woningen. Daardoor kan een makelaar aangesloten bij ASICVAL jou als klant altijd het beste aanbod laten zien.

Onze vermelding op naam van ons moederbedrijf bij ASICVAL vind je hier.

AIPP

Association of International Property Professionals

De Association of International Property Professionals is een Britse non profitorganisatie die als doel heeft om de normen en ethiek in de internationale vastgoedsector te bevorderen en te waarborgen.

De AIPP vertegenwoordigt professionals en bedrijven die betrokken zijn bij de aankoop, verkoop en investering in internationaal vastgoed. Het heeft leden over de hele wereld, waaronder makelaars, ontwikkelaars, advocaten, financiële adviseurs en andere dienstverleners in de vastgoedsector.

Een bedrijf dat lid is van AIPP geeft aan dat het zich committeert aan hoge normen van professionaliteit, integriteit en klantenservice. De vereniging heeft gedragsregels waaraan de leden moeten voldoen. Als er een probleem is, helpt de vereniging bij het oplossen ervan. Dit zorgt ervoor dat consumenten beschermd worden.

Onze vermelding vind je hier.

AIR

Agente Inmobiliario Registrado

Agente Inmobiliario Registrado betekent letterlijk ‘Geregistreerde Vastgoedmakelaar’. Dit is dus de registratie van makelaars in Spanje. Het is niet een kwestie van: je gegevens insturen en je bent een geregistreerd makelaar; een makelaar zal ook hierbij moeten voldoen aan bepaalde professionele normen en vereisten. De titel “Agente Inmobiliario Registrado” wordt toegekend aan makelaars die aan alle registratievereisten voldoen. Het registratieproces bestaat uit onder andere het behalen van een specifieke opleiding, het afleggen van een examen en het aanhouden van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Geregistreerd makelaar bij Agente Inmobilario Registrado

FAI

Federación Asociaciones Inmobilarias

De Federación de Asociaciones Inmobiliarias, oftewel Federatie van Vastgoedverenigingen, is een overkoepelende organisatie in Spanje die verschillende vastgoedverenigingen vertegenwoordigt en samenbrengt.

De belangrijkste rol van FAI is het bevorderen en beschermen van de belangen van vastgoedprofessionals in Spanje. Ze fungeren als een gemeenschappelijk platform waar vastgoedverenigingen samenwerken, informatie delen, normen en ethiek in de sector bevorderen en zich bezighouden met belangrijke kwesties die van invloed zijn op de vastgoedmarkt.

FAI speelt ook een rol bij het bevorderen van professionaliteit en het stellen van kwaliteitsnormen binnen de vastgoedsector. Ze bieden vaak trainings- en educatieve programma’s aan voor vastgoedprofessionals om hun vaardigheden en kennis te vergroten. Daarnaast onderhoudt FAI contacten met overheidsinstanties en andere belanghebbenden om de belangen van de vastgoedsector te vertegenwoordigen en bij te dragen aan positieve veranderingen en ontwikkelingen in de branche.

Wij zijn jouw gecerticeerd makelaar in Spanje

Bij Spaanse Droomhuizen kun je dus gerust terecht als je een huis wilt kopen of bouwen in Spanje en op zoek bent naar een betrouwbare, gecertificeerde makelaar in Spanje.

Maar wat nou als je een huis te koop in Spanje ziet, dat op een andere website of via een andere makelaar te koop staat? Geen zorgen, vaak kunnen we je ook daarbij helpen. Stuur het linkje naar ons door en wij checken of het nog te koop staat en of wij jou hierin kunnen begeleiden (zolang je nog niet zelf contact hebt opgenomen met de verkopende partij of de woning al hebt bezichtigd). Dat kost voor jou niks extra’s en zo hoef je in ieder geval geen verder onderzoek te doen naar een gecertificeerd makelaar in Spanje.

Neem alvast een kijkje in ons vastgoedaanbod of neem contact op voor meer vragen.

Neem contact met ons op

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Spanje

Spaanse Droomhuizen is gecertificeerd makelaar in Spanje en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Spanje uit te mogen voeren.