Huis kopen Costa Barcelona

Costa Barcelona

Een huis kopen aan de Costa Barcelona? Costa Barcelona verwijst naar de kuststreek in de Spaanse provincie Catalonië, rondom de stad Barcelona. Het staat bekend om zijn prachtige stranden, levendige toerisme en rijke culturele erfgoed. Het gebied omvat eigenlijk Costa del Maresme aan de noordkant van Barcelona stad en Costa del Garraf  aan de zuidkant van Barcelona stad en wordt daarom der gemakshalve Costa Barcelona genoemd. Het ligt tussen de Costa Brava en Costa Dorada.

De regio is een populaire toeristische bestemming en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers dankzij zijn mediterrane klimaat, levendige cultuur, rijke geschiedenis en natuurlijk de kenmerkende architectuur van Gaudi, waaronder Parc Guell en La Sagrada Familia.

Wil je een huis kopen aan de Costa Barcelona, dan zal je in Barcelona stad voornamelijk appartementen vinden. Voor villa’s kun je kijken in één van de subgemeentes.

Costa Barcelona
Costa Barcelona huis kopen

Waarom Costa Barcelona?

Er zijn genoeg redenen te bedenken om een huis te kopen aan de Costa Barcelona. Het is een geliefde regio vanwege zijn prachtige stranden, heerlijke eten en drinken en het fijne klimaat, waarbij zomers ook de nachten nog redelijk aangenaam zijn. 

Er is genoeg te beleven, want naast de bruisende stad Barcelona, heb je ook leuke plaatsen als Sitges en Tarragona in de buurt om te bezoeken. De regio is goed verbonden met het openbaar vervoer. Het netwerk van treinen en bussen is uitstekend, ook als je vanuit Amsterdam of Brussel reist. Daarnaast heeft Barcelona ook een groot internationaal vliegveld.

Voor Nederlanders en Belgen is de regio in het bijzonder populair, omdat het ook gemakkelijk aan te rijden is vanaf het thuisland. Kortom, een tweede huis kopen aan de Costa Barcelona? Helemaal zo’n gek idee nog niet!

Interessante plaatsen Costa Barcelona

De bekendste plaats van deze regio is natuurlijk Barcelona stad, met als bezienswaardigheden onder andere de Gothic Quarter, Park Güell en de Sagrada Familia. Zoek je een huis in de regio Barcelona, buiten de stad, dan vind je de volgende plaatsen wellicht interessant:

  • Badalona: ligt op ongeveer 10 km ten noordoosten van Barcelona en is de derde grootste stad in de provincie. Badalona heeft een rijk cultureel en historisch erfgoed, waaronder de Romeinse ruïnes van Baetulo.
  • Alella is een plaats bekend om zijn wijnproductie en schilderachtige kustlijn. Het ligt ongeveer 15 km ten noordoosten van het centrum van Barcelona stad.
  • Cabrils: ligt 35 km ten noordoosten van Barcelona. Een rustige omgeving, omgeven door natuur en met een prachtig uitzicht op de zee. Cabrils is een regio met veel villa’s en woningen omgeven door groen.
Alella Badalona
Villa Costa Barcelona

Huizenaanbod Costa Barcelona

Als je op zoek bent naar een appartement, penthouse, villa of townhouse aan de Costa Barcelona, dan helpen wij je met alle plezier verder. Investeren en kopen aan de Costa Barcelona is heel interessant en een goede keuze.

Barcelona stad als ook Barcelona regio heeft veel moois te bieden en heeft daarbij een goed aanbod mooie appartementen en penthouses. Ook vind je hier veel mooie villa´s, zowel in de Spaanse rustieke stijl als moderne nieuwbouwvilla´s.

Zorgeloos huis kopen Costa Barcelona

Spaanse Droomhuizen, jouw Nederlandstalige makelaar in Spanje, biedt je een breed huizenaanbod aan de Costa Barcelona. Van moderne nieuwbouwprojecten, eerstelijns appartementen met zeezicht, een penthouse met alle comfort bij het strand of golfterrein tot aan karakteristieke landhuizen in de typische Spaanse dorpen of moderne comfortabele villa´s op loopafstand van dorp, strand en leven. Zit er nu niks tussen, of wil je jouw eigen droomhuis in Spanje realiseren? Wij kunnen je ook ter plekke begeleiden van het zelf bouwen van jouw droomhuis aan de Costa Barcelona. Van het selecteren van de juiste grondstuk, het ontwerp, de architect en aannemer, wij hebben het netwerk zodat je zorgeloos jouw eigen droomvilla kunt laten bouwen. De beste kwaliteit tegen een scherpe prijs. Jij zoekt, wij vinden!

Een selectie uit de Costa Barcelona

Barcelona stad

Gratis zoekservice

Met onze lokale kennis en ervaring kunnen wij op basis van jouw wensen de juiste woning vinden. In de Costa Barcelona kun je zowel appartementen in de stad als villa’s in de omliggende gemeentes vinden Wil je een huis kopen aan de Costa Barcelona? Neem contact op of vul onze gratis zoekservice in en wij zullen je een selectie toesturen die aan jouw wensen voldoet. Wij adviseren je met alle plezier in jouw zoektocht naar een droomhuis in Spanje!

Huis kopen Costa Barcelona