Huis kopen in Mijas Costa

Costa del Sol - Mijas Costa

Een huis kopen in Mijas Costa? Als je op zoek bent om te investeren in een appartement, penthouse, geschakelde woning of villa in Mijas Costa, dan helpen we je graag verder.

De kustlijn met uitkijktorens is nog een overblijfsel uit de zestiende eeuw toen Mijas Costa geteisterd werd door piraterij. Tegenwoordig geeft de uitkijktoren Torreón de la Cala je een prachtig uitzicht over dit mooie dorp dat bekendstaat om de witte huisje. 

Heb je de Spaanse taal nog niet helemaal onder de knie? Wees niet bang dat je tijdens je verblijf te maken krijgt met een taalbarrière; een groot deel van de inwoners van Mijas Costa zijn afkomstig uit het buitenland en beheersen de Engelse taal. Wil jij je graag vestigen in dit Spaanse dorp vol met bezienswaardigheden? Dan is een huis kopen in Mijas Costa een logische stap. Spaanse Droomhuizen helpt je graag om dit plan tot een goed einde te brengen.

huis kopen mijas - costa del sol
mijas - witte dorpen - spaanse droomhuizen - huis kopen spanje

Mijas, een van de witte dorpen van Spanje

Mijas Costa geeft de unieke sfeer van een vissersdorp weer, maar Mijas staat vooral bekend om de witte huisjes door het hele dorp. Dit is nog een erfenis van de toen de Moren regeerden in deze streek. De Spanjaarden noemen Mijas dan ook pueblo blanco (witte stad), in het land zijn er nog een aantal andere witte dorpen. Het mooie beeld wordt nog eens versterkt door de smalle straatjes en de terrasjes met geraniums. Deze kun je zelf bewandelen maar het is ook mogelijk om, volgens oud gebruik in Mijas met de ezeltaxi te gaan. 

Wanneer je richting de bergen loopt, krijg je een steeds breder uitzicht over de Costa de Sol. Andere bezienswaardigheden van Mijas Costa zijn de verschillende kerken, het etnografisch museum en de stierenvechtarena.  Langs de kust zijn er ook moderne voorzieningen aangebracht, zoals maneges, golfbanen en wellness resorts. Een huis in dit stukje van Mijas Costa is dan ook erg gewild.

Mijas, verschillende regio's

Wanneer je op zoek gaat naar een huis in Mijas Costa, zal je snel zien dat er in dit gebied van verschillende regio’s wordt gesproken. Het witte dorp en het stadscentrum waar we eerder over schreven wordt ook wel aangeduid als Mijas Pueblo. Het moderne gedeelte aan de kust heet Mijas Costa, ook wel La Cala de Mijas volgens de landkaart. Het klimaat is zowel in Mijas Costa als in Mijas Pueblo hetzelfde. Door het jaar heen is het in deze streek gemiddeld 18 graden. Maar in de bergen zelf is het natuurlijk een stuk kouder.

Wil je dagelijks genieten van het uitzicht op het witte dorp, de vele bezienswaardigheden, het zachte klimaat en het luxe leven aan het strand van Mijas Costa? Ga dan op zoek naar een huis, villa, appartement of penthouse dat voldoet aan jouw wensen, zodat jij ultiem kan genieten van het leven in Mijas Costa. De Nederlandse adviseurs begeleiden je graag tijdens dit proces, want een huis kopen in Spanje doe je natuurlijk niet elke dag.

huis kopen mijas costa - spaanse droomhuizen
appartement kopen mijas costa - penthouse kopen mijas - spaanse droomhuizen

Een huis kopen in Mijas? Schakel onze hulp in

Neem even de tijd en zoek in het huizenaanbod uit Mijas Costa dat voortdurend wordt bijgewerkt. Of je nu op zoek bent naar een nieuw, bestaand, te renoveren, goedkoop of mooi appartement of villa, wij zullen het juiste huis vinden. 

Laat ons via de zoekselectie weten waar jouw ideale huis aan moet voldoen, binnen korte tijd sturen wij je een overzicht van het huidige aanbod in Mijas Costa. Daarna gaan wij samen in gesprek over de verdere stappen die komen kijken bij een huis kopen in Mijas Costa zoals de bezichtigingen, het nodige papierwerk en het uitbrengen van het eerste bod. Alle afspraken plannen wij efficiënt in en zelf na de aankoop regelen wij de nodige zaken.

Een huis kopen in Mijas Costa doe je niet elke dag. Dan is het wel zo prettig om persoonlijke begeleiding te krijgen van een specialist. De makelaars van Spaanse Droomhuizen helpen je graag. Zo kan jij zorgeloos een huis kopen en optimaal genieten van het moment.

Neem gerust contact met ons op!

Alle huizen te koop in Mijas Costa, Costa del Sol

Niet gevonden waar je naar op zoek bent? Vul onze gratis zoekservice in en we zullen jouw droomhuis in Mijas Costa voor je vinden!

Sort By:

Compare listings

Vergelijken