Je huis verkopen in Spanje

Naast een huis kopen, kan het natuurlijk ook voorkomen dat je graag je huis in Spanje wilt verkopen. Ook voor de verkoop van je huis in Spanje kan je een beroep doen op Spaanse Droomhuizen. Wij helpen jou om de woning snel te verkopen tegen een eerlijke prijs. 

Spaanse Droomhuizen is je graag van dienst bij het goed en snel verkopen van jouw huis in Spanje. We adviseren en begeleiden je tijdens het gehele verkoopproces en zorgen dat zo dat we jouw huis verkopen in Spanje tegen de best mogelijke prijs. 

Benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren als jij je huis in Spanje gaat verkopen? Lees het hier in ons stappenplan voor een huis verkopen in Spanje.

huis verkopen - verkoop huis in spanje - huis verkopen in spanje - spaanse droomhuizen
Huis in verkoop valencia

Stap 1: Huis in de verkoop

De eerste stap is ons van informatie te voorzien van je woning. 

Stuur ons alle relevante informatie, zoals foto´s van de woning, een beschrijving van de woning met alle basiskenmerken, dus hoeveel slaapkamers, badkamers, hoeveel m2 bebouwd, hoeveel grond of terras, etc. en zo mogelijk aangevuld met de nota simple en/of uitdraai kadaster.

Op basis hiervan zullen we contact opnemen om de mogelijkheden voor verkoop te bespreken en verdere afspraken maken.

Stap 2: Promotie van de woning

Als alle voorbereidingen getroffen zijn, wordt het tijd om de woning echt te koop te zetten en te promoten. 

Met de verstrekte informatie kunnen we de woning online gaan promoten. Er zal ook samen met jou een contract worden opgesteld waarin wordt vermeld op welke voorwaarden wij jouw woning in de verkoop kunnen nemen.

Jouw woning in Spanje zal zowel via onze lokale partner-makelaar, als via onze websites worden gepromoot. Ook bestaat de mogelijkheid dat wij jouw woning extra onder de aandacht brengen tijdens o.a. nieuwsbrieven, vastgoedbeurzen waaraan wij deelnemen en onze sociale media kanalen.

Promotie van je huis
bezichtigingen in valencia

Stap 3: Bezichtigingen

Nu alles op papier staat en we alle informatie en beeldmateriaal van jouw huis hebben, doen we ons uiterste best om de woning aan te prijzen via Spaanse Droomhuizen, onze Engelstalige website(s) en onze partners. 

Wanneer iemand jouw huis wil bezichtigen, laten wij je dit doorgaans minstens 24 uur van tevoren weten. Ben je zelf nog woonachtig in het huis in Spanje? Zorg dan dat het huis opgeruimd, in goede staat en toegankelijk is. 

Na afloop van de bezichtiging zal er contact opgenomen worden om je te laten weten hoe het is gegaan.

Stap 4: Onderhandelingen

Is de kijker geïnteresseerd in jouw woning? Dan krijgt deze persoon alle informatie over het aankoopproces. Wij nemen contact met jou op om te onderhandelen over het aankoopbedrag van het huis. 

Gaan jullie allebei akkoord met het uitgebrachte bod? Dan maken wij samen met beide partijen alles administratief in orde. We raden jou aan om in dit stadium een advocaat in te huren, zodat deze de documenten op kan stellen en alles kan controleren op juridisch gebied. 

Heb je nog geen goede advocaat gevonden in Spanje? Dan kunnen wij je altijd een een goede juridisch adviseur aanbevelen.

onderhandelingen over je huis in spanje
huis verkopen in valencia - verkocht

Stap 5: Neem afscheid van je huis in Spanje

In het laatste stadium van het verkoopproces controleert de advocaat de documenten. 

Wanneer dit allemaal in orde is, is het voor beide partijen tijd om het koopcontract te tekenen bij de notaris en de officiële sleuteloverdracht. 

Hierna worden ook andere stappen afgerond die horen bij het verkopen van je huis in Spanje, zoals de betaling.

Kosten huis verkopen in Spanje

Bij het verkopen van je huis in Valencia zijn er een aantal kosten voor de koper, maar ook jij moet rekening houden met een aantal kosten als verkoper zijnde. Bijvoorbeeld wanneer je de hypotheek stop wilt zetten, maar ook de zogenaamde winstbelasting.

Wat valt er onder de verkoopkosten in Spanje?

Vermogensbelasting (Plusvalia Tax): de hoogte van dit bedrag wordt bepaald aan de hand van de waarde van de woning en hoeveel dit is gestegen vanaf de aankoop.

Juridische kosten: gemiddeld 1% van het verkoopbedrag. Dit hangt af met welk advocatenkantoor je werkt en welke diensten je afneemt. Vaak wordt er een minimumbedrag gehanteerd,

Makelaarscommissie: neem voor meer duidelijkheid over de kosten contact met ons op.

Kosten beëindiging hypotheek: varieert en is afhankelijk van de opgestelde voorwaarden van jouw bank.

Disclaimer: De genoemde informatie is een globale handleiding en is niet evenredig aan juridisch advies. Spaanse Droomhuizen stelt zich niet verantwoordelijk voor verkeerd gebruik van de genoemde informatie. Neem voor verdere vragen contact met ons op.

Huis verkopen in Valencia - De kosten

Laat ons je huis in Spanje verkopen

Het verkopen van je huis in Spanje moet net als de aankoop een leuk en zorgeloos proces zijn. Bij Spaanse Droomhuizen werken we heel hard om ervoor te zorgen dat jouw verkoop soepel verloopt. 

We laten je kennismaken met de beste partners waarmee we samenwerken en gezamenlijk helpen wij je tijdens het gehele verkooptraject (zie ook onze services die we je kunnen bieden). We begeleiden je bij elke stap in het proces en hopen dat je de informatie over het kopen en verkopen van een huis in Spanje op onze website nuttig vindt!

Als je vragen hebt over het verkopen van een huis, meer specifieke informatie wilt over bijvoorbeeld zaken rondom juridische kwesties en belastingen of als je advies nodig hebt over een stap in het verkoopproces, neem dan nu met ons op door het formulier in te vullen.

We zijn er om je te helpen!

Neem contact met ons op

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Spanje

Spaanse Droomhuizen is gecertificeerd makelaar in Spanje en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Spanje uit te mogen voeren.