De Spaanse Costa's

Spanje heeft naast de deelstaten en provincies ook een aantal zogenaamde costa’s. De letterlijke vertaling van het woord costa is “kust” en aangezien Spanje deel uitmaakt van het Iberische Schiereiland is er genoeg kust te vinden. Totaal telt het land 4964 km aan kustlijn. Genoeg ruimte dus om de totale kustlijn onder te verdelen in verschillende gebieden oftewel Costa’s. Genoeg opties om een huis te kopen in Spanje.

De oost en zuidkust van Spanje loopt van Frankrijk rechtsom tot aan Portugal en wordt onderbroken door het Engelse Gibraltar. Totaal liggen er langs deze kustlijn 13 costa’s. Hieronder vind je een korte impressie van enkele van de belangrijkste costa´s in Spanje.

Map Spaanse Costa's
In de oranje gebieden zijn wij actief als aankoopmakelaar of kunnen wij begeleiden via ons betrouwbare partnernetwerk

We hebben voor je de belangrijkste regio´s nog even op een rij gezet. Spaanse Droomhuizen – jouw Nederlandstalige makelaar in Spanje – helpt je graag om jouw weg in Spanje te vinden! Mocht je advies willen over welke regio voor je interessant kan zijn of wat deze regio voor huizenaanbod heeft, neem dan gerust contact met ons op!

Costa Almeria

Costa Azahar

Costa Blanca

Costa Brava

Costa Calida

Costa de la Luz

Costa del Sol

Costa Dorada

Costa Valencia

Canarische Eilanden

Compare listings

Vergelijken