Costa´s in Spanje

De Spaanse Costa´s

Spanje heeft naast de deelstaten en provincies ook een aantal zogenaamde costa’s. De letterlijke vertaling van het woord costa is “kust” en aangezien Spanje deel uitmaakt van het Iberische Schiereiland is er genoeg kust te vinden. Totaal telt het land 4964 km aan kustlijn. Genoeg ruimte dus om de totale kustlijn onder te verdelen in verschillende gebieden oftewel Costa’s. Genoeg opties om een huis te kopen in Spanje.

De oost en zuidkust van Spanje loopt van Frankrijk rechtsom tot aan Portugal en wordt onderbroken door het Engelse Gibraltar. Totaal liggen er langs deze kustlijn 13 costa’s. Hieronder vind je een korte impressie van enkele van de belangrijkste costa´s in Spanje.

overzicht Spaanse costa´s

 

Een impressie van wat Spanje je te bieden heeft ….

 

We hebben voor je de belangrijkste regio´s nog even op een rij gezet. Spaanse Droomhuizen – jouw Nederlandstalige makelaar in Spanje – helpt je graag om jouw weg in Spanje te vinden! Mocht je advies willen over welke regio voor je interessant kan zijn of wat deze regio voor huizenaanbod heeft, neem dan gerust contact met ons op!

<strong>COSTA BLANCA</strong>

COSTA BLANCA

<strong>COSTA DEL SOL</strong>

COSTA DEL SOL