Villa bouwen Costa Blanca

Laat je droomhuis bouwen

Misschien is het eerste idee al lang geleden geboren, en ga je er eindelijk werk van maken. Misschien ben je pas kort geleden op het idee gekomen en heb je de knoop doorgehakt om meer te genieten van het goede leven in een land waar de zon wat vaker schijnt … Hoe dan ook, het begint vaak met een droom om meer tijd door te gaan brengen in Spanje.

Op het moment dat je deze stap hebt gezet, is het de vraag: wat ga ik doen. Als je kiest voor een huis, dan zoek je vaak eerst in het bestaande aanbod van mooie villa’s. Er is een grote verscheidenheid, van typische Spaanse finca’s tot recentere bouw. Vaak gaat het dan toch om een compromis omdat je niet al je wensen in één huis terugvindt.

Maar wat als je wel echt jouw droomhuis wilt hebben? Geen zorgen, vertel ons jouw droom en wij helpen dit te realiseren! We helpen je bij elke stap in het proces, in je eigen taal.

villa bouwen Costa Blanca, zonder zorgen bij Spaanse Droomhuizen

Regio Costa Blanca

De Costa Blanca heeft veel te bieden! Belangrijkste is dat de Costa Blanca je het beste klimaat biedt van heel Europa. Door de zachte winters willen veel mensen hier overwinteren. Met een dagtemperatuur rond de 20 graden is het ook in de winter goed toeven. Daarnaast is het ook een hele mooie regio en heb je keuze uit een aantal prachtige kust-plaatsen waar we een mooi huis kunnen bouwen.

Bekende plaatsen aan de noordzijde van de Costa Blanca zijn bijvoorbeeld: Denia, Javea, Moraira, Calpe, Altea en Benissa. Maar ook in het binnenland, op nog geen half uurtje rijden van de kust, zijn er mooie gebieden en valleien te vinden, zoals de Jalon en Orba vallei. Hier vind je leuke typisch Spaanse dorpjes en prachtig groene heuvels, wijngaarden, amandelbomen en citrusplantages.

De Costa Blanca Noord staat bekend om zijn prachtige stranden en baaien, groene en heuvelachtige binnenland, authentieke Spaanse dorpjes en natuurlijk het goede klimaat.

De Costa Blanca biedt een scala aan activiteiten en attracties, waaronder watersporten, fietsen, golf, wandelen en historische bezienswaardigheden, evenals een bruisend nachtleven en een verscheidenheid aan eetgelegenheden. Het is goed bereikbaar met binnen het uur de vliegvelden van zowel Valencia als Alicante. Daarnaast heb je zelfs een snelle bootverbinding naar Ibiza of Mallorca vanaf Denia.

Wij kunnen je huis aan de Costa Blanca bouwen in:

Stappenplan villa bouwen Costa Blanca

1. Vertel ons je droom
2. Selectie grondstukken en bezichtigingen
3. Gesprek met architect en ontwerp villa
4. Akkoord totaalvoorstel en aanvraag bouwlicentie
5. Bouw villa in 10-12 maanden sleutelklaar
6. Oplevering van jouw droomhuis

grondstukken Costa Blanca

Grondstukken

Het kiezen van een stuk grond is de eerste en cruciale stap in het realiseren van jouw droomhuis in Spanje. We adviseren je uiteraard hierbij om de juiste beslissing te nemen.

De locatie is één van de belangrijkste factoren bij het selecteren van een bouwperceel. Als je weet welke plaats aan de Costa Blanca jouw voorkeur heeft, kunnen we gericht op zoek naar het juiste grondstuk. Wat is voor jou belangrijk? Wil je een open uitzicht of zelfs een panoramisch zicht op zee? Verder vind je het belangrijk om dichtbij voorzieningen, zoals supermarkten, restaurants en gezondheidszorg te zitten? Of juist de nabijheid van stranden, bergen of andere zaken, afhankelijk van je levensstijl en interesses.

Daarnaast is de grootte ook van belang. Hoeveel grond wil je hebben en heb je nodig om jouw droomhuis te realiseren. Elke gemeente hanteert bijvoorbeeld andere percentages wat je mag bebouwen. Voor landelijke gelegen grondstukken gelden weer hele andere regels. Geen zorgen, wij zullen uiteraard met alle wensen en regelgeving rekening houden.

Bouwstijlen

Moderne stijl villa

Moderne stijl villa

Rustieke stijl villa

Ibiza stijl villa

Waarom bouwen met Spaanse Droomhuizen?

  • Nederlandstalige begeleiding
  • Eigen bouwteam en architecten
  • Meer dan 40 jaar lokale ervaring
  • Eigen showroom en bouwmarkt
  • 60+ eigen grondstukken
  • Bouwen of renoveren op maat
  • Conform EU-bouwnormen
  • 10 jaar bouwgarantie
  • Aangesloten bij Spaanse branchevereningingen
Waarom huis bouwen met Spaanse Droomhuizen

Work in progress

Ook jouw villa bouwen aan de Costa Blanca?

Het bouwen van jouw droomhuis aan de Costa Blanca moet een leuk en zorgeloos proces zijn. Bij Spaanse Droomhuizen werken we heel hard om ervoor te zorgen dat de realisatie van jouw droomhuis soepel verloopt. En dat je nu maar ook straks kunt genieten van jouw eigen villa in Spanje.

We laten je kennismaken met de beste partners waarmee we samenwerken en gezamenlijk helpen wij je tijdens het gehele traject (zie ook onze services die we je kunnen bieden). We begeleiden je bij elke stap in het proces en hopen dat je de informatie over het bouwen van een huis in Spanje op onze website nuttig vindt!

Als je vragen hebt over het bouwen van een huis, meer specifieke informatie wilt over bijvoorbeeld zaken rondom juridische kwesties en belastingen of als je advies nodig hebt over een stap in het koopproces, neem dan nu met ons op door het formulier in te vullen.

We zijn er om je te helpen!

Neem contact met ons op

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Villa bouwen Costa Blanca

Niet gevonden waar je naar op zoek bent? Vul onze gratis zoekservice in en we zullen jouw droomhuis voor je vinden!

Sorteer op: