Huis kopen in Calpe

Costa Blanca - Calpe

Een huis kopen in Calpe? Als je op zoek bent om te investeren in een appartement, penthouse of villa in Calpe, dan helpen we je graag verder. Zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw is er in Calpe een ruime keus.

Calpe is een plaats tussen Benissa Costa en Altea en is kenmerkend voor de Penon de Ifach – een enorme rots die uit de zee steekt. Het is een middelgrote stad aan de Costa Blanca waar veel te doen is. Zo kun je de eerdergenoemde rots beklimmen, één van de stranden bezoeken, duiken, maar ook de historische binnenstad van Calpe ontdekken.

Kan jij niet wachten om afscheid te nemen van de strenge winters in Nederland? Pak je koffers, vertrek uit je huis in Nederland en kom ook overwinteren in Calpe. De makelaars van Spaanse Droomhuizen helpen je een huis te kopen in Calpe dat helemaal aansluit op jouw wensen. Op naar de zon!

Calpe - Penon de Ifach
Penon de Ifach​

Penon de Ifach

Kenners van Calpe denken niet aan de stad zonder te denken aan de opvallende rots Penon de Ifach. Dit is een massief stuk kalksteen dat ver uit de zee rijst en is verbonden aan het vaste land. Zijn opvallende vorm en natuurlijk formaat maken dit echt het symbool van de stad. Het maakt onderdeel uit van het natuurpark Parque Natural del Peñón de Ifach.

De Penon de Ifach is een interessante attractie voor jong en oud. Zo zijn er wandelpaden voor alle niveaus of je kunt de rots beklimmen. Bovenop de Penon de Ifach heb je een prachtig uitzicht over Calpe, plus je kunt er de hele kustlijn van de Costa Blanca zien, tot aan Moraira. Op een heldere dag zie je zelfs Ibiza liggen!

Wat is nog meer typisch Calpe?

Calpe staat ook bekend om zijn zoutwatermeer, Las Salinas. Deze vind je bij het deel dat de stad verbindt met de Penon de Ifach. Dit meer is ontstaan door de zoutmijnen van Calpe die hier vroeger waren. Tegenwoordig is het een beschermd natuurgebied en het thuis voor tientallen vogelsoorten, waaronder flamingo’s.

Ook het historische centrum van Calpe is een mooie bezienswaardigheid. Je vindt hier onder andere de Torreo de la Peca, een Middeleeuwse toren die samen met zijn muren rond de 15e eeuw een belangrijke bescherming vormde voor de de stad.

Nog een leuke activiteit is het bewandelen van de Paseo ecológico, een speciaal aangelegd wandelpad die langs de kust van Benissa Costa naar Calpe loopt. 

Huis kopen in Calpe? Wij zijn jouw rots in de branding!

Wil jij graag een appartement of villa kopen in Calpe? Is het jouw diepste wens om te overwinteren of je te vestigen in deze mooie stad? Dan is een huis kopen in Calpe de volgende stap. In Calpe vind je veel appartementen met zeezicht en vaak ook met uitzicht op de Penon de Ifach. Maar er zijn ook villa’s in Calpe te koop, in mooie, rustige urbanisaties niet ver van het centrum. Ga je liever voor nieuwbouw in Calpe? Ook dat is er genoeg te vinden en je kunt zelfs een perceel kopen en zelf je huis (laten) bouwen.

De makelaars van Spaanse Droomhuizen helpen je graag in de zoektocht naar je huis in Calpe. Na het aangeven van jouw wensen waar jouw huis allemaal aan moet voldoen, sturen wij je een eerste selectie toe.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of vul alvast de zoekservice in en bekijk het huidige aanbod van het onroerend goed in Calpe. Zo wordt het wel heel makkelijk om een huis te kopen in het mooie Spanje.

Neem gerust contact met ons op!

Alle huizen te koop in Calpe, Costa Blanca

Niet gevonden waar je naar op zoek bent? Vul onze gratis zoekservice in en we zullen jouw droomhuis in Calpe voor je vinden!

Sorteer op:

Compare listings

Vergelijken
Zoeken