Huis kopen in Javea

Costa Blanca - Javea

Een huis kopen in Javea? Als je op zoek bent om te investeren in een appartement, penthouse of villa in Javea, dan helpen we je graag verder. Zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw is er in Javea een ruime keus.

Zoek je specifiek nieuwbouw? Bekijk dan de speciale pagina Nieuwbouw in Javea.

Wanneer je foto’s ziet van de mooie kustlijn van Javea, zie je gelijk waarom dit een van meest populaire bestemmingen is voor overwinteraars. Naast een de mooie kustlijn heeft Javea ook nog eens een zeer mooie haven en sfeervolle binnenstad waar met volle teugen wordt genoten van het leven. Om slecht weer hoef jij je hier geen zorgen te maken in deze zonovergoten stad. Hier schijnt dan ook letterlijk en figuurlijk altijd de zon. Kan jij ook niet wachten om afscheid te nemen van de strenge winters in Nederland? Pak je koffers, vertrek uit je huis in Nederland en kom ook overwinteren in Javea. De makelaars van Spaanse Droomhuizen helpen je bij een huis kopen in Javea dat helemaal aansluit op jouw wensen. Op naar de zon!

huis kopen javea costa blanca
villan kopen javea montgo

De oude berg Montgo

In Javea, ook wel Xàbia, zijn zowel Venetiaanse als Moorse en Romeinse invloeden te vinden. Rondom de stad zijn veel rotsen en bergen te vinden. Aan de noordelijke kant van Javea staat de berg Montgo, die volgens experts nu zo’n 70 miljoen jaar oud is. Deze staat bekend om de oude wandschilderingen in de grotten. Ook de buitenkant van de Montgo is een bezoekje waard; hier vind je veel groen. Liefhebbers van een flinke wandeltocht kunnen vanuit hun huis naar de berg lopen, maar dit gedeelte van Javea kan je ook met de auto afleggen.

De drie gedeelten van Javea

Javea – ook wel Xabia genoemd in het Valenciaans – is vooral uniek, omdat het uit drie gedeelten bestaat. Zo is er de oude binnenstad met het historisch stadscentrum waar de grootste lokale markt gehouden wordt en waar je musea en het oude fort van Javea kunt bezoeken. Het tweede gedeelte van deze stad bestaat uit de oude haven El Puerto. Vroeger was dit een grote haven voor de verhandeling van onder andere rozijnen, wijndruiven en amandelen. Tegenwoordig is dit een kleinere haven, waar naast de grotere jachten ook nog steeds de vissersboten aanleggen. De vangst van de dag kan je ‘s avonds proeven in de omliggende Spaanse restaurants.

En hou je van heerlijk relaxen thuis, maar vind je het ook fijn om te bewegen? Dan zit je goed in het derde gedeelte van Javea: de zandvlakte (wat eigenlijk een andere naam is voor het strand). Hier kan je natuurlijk op een strandbedje gaan liggen en genieten van een drankje, maar hier is ook volop gelegenheid om te gaan watersporten. Genoeg reden om elke dag je huis uit te komen en te genieten van al het moois dat Javea te bieden heeft.

Benieuwd welke wijken in Javea interessant zijn om een huis te kopen? Lees ons blog De beste wijken in Javea.

huis kopen in javea - spaanse droomhuizen
zelf huis bouwen in spanje - villa in javea - spaanse droomhuizen

Je droomhuis kopen in Javea? Wij regelen het!

Wil jij graag een appartement of villa kopen in Javea? Is het jouw diepste wens om te overwinteren of je te vestigen in deze mooie stad? Dan is een huis kopen in Javea de volgende stap. Wanneer je net begint met zoeken, kan het lastig zijn om het huis te vinden dat aan jouw wensen voldoet. De makelaars van Spaanse Droomhuizen helpen je daarom graag in deze zoektocht. Na het aangeven van jouw wensen waar jouw huis allemaal aan moet voldoen, sturen wij je een eerste selectie toe.

De volgende stappen bestaan uit de bezichtiging van het huis, onderhandelingen en het tekenen van de uiteindelijke akte. Dit hoef je echter niet allemaal alleen te doen, want wij begeleiden je tijdens dit proces van A tot en met Z! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of vul alvast de zoekservice in en bekijk het huidige aanbod van het onroerend goed in Javea. Zo wordt het wel heel makkelijk om een huis te kopen in het mooie Spanje.

Neem gerust contact met ons op!

Alle huizen te koop in Javea, Costa Blanca

Niet gevonden waar je naar op zoek bent? Vul onze gratis zoekservice in en we zullen jouw droomhuis in Javea voor je vinden!

Sorteer op: