Huis kopen in Madrid

Madrid, de hoofdstad van Spanje

Huis kopen in Madrid? Als je op zoek bent naar een appartement, penthouse of geschakelde woning om te investeren in Madrid, dan ben je bij ons aan het goede adres.

Investeren en het kopen van een huis in Madrid is heel interessant en een goede keuze. Madrid heeft als hoofdstad van Spanje veel moois te bieden en heeft een mooie diversiteit aan woningen. In de stad vind je veelal appartementen en penthouses, enkele villa’s in Madrid zijn te vinden aan de rand van de stad.

Spaanse Droomhuizen kan je helpen de juiste keuze te maken in het enorme aanbod aan woningen in Madrid. Van karakteristieke appartementen in het oude centrum tot een modern penthouse met uitzicht over de stad, van een opknapper in de studentenwijk tot een nieuwbouw appartement in een van de opkomende  wijken. Wij zullen je adviseren over de mogelijkheden en je begeleiden gedurende het hele aankoopproces.

Madrid huis kopen
Madrid rooftop

Hoe is het leven in Madrid?

Het leven in Madrid is bruisend en levendig. De stad heeft veel culturele bezienswaardigheden en er zijn talloze restaurants, bars en winkels. Het weer is meestal warm in de zomer en mild in de winter, waardoor er het hele jaar door veel buitenleven is. Naast veel terrassen zul je in Madrid ook veel rooftop bars vinden, soms zelfs met een zwembad.

Het openbaar vervoer in Madrid is goed geregeld, waardoor het gemakkelijk is om de stad te verkennen. Met de trein ben je ook zo in andere mooie Spaanse steden, zoals bijvoorbeeld Valencia.

De mensen in Madrid zijn vriendelijk en gastvrij, en de stad staat bekend om zijn levendige culturele scene, waaronder muziek, theater en dans. Over het algemeen biedt het leven in Madrid een unieke mix van geschiedenis, kunst en het moderne stadsleven.

Wijken in Madrid

Madrid heeft als grote stad natuurlijk vele wijken, “barrios” in het Spaans, elk met zijn eigen unieke karakter en charme. Enkele van de bekendste wijken in Madrid zijn:

  • Centro: het historisch centrum van de stad, bekend om prachtige architectuur, mooie pleinen en rijke geschiedenis. Binnen Centro vallen de wijken Palacio, Embajadores, Cortes, Justicia, Universidad en Sol.
  • La Latina: deze buurt staat bekend om de levendige sfeer, met een mix van tapasbars, restaurants en winkels.
  • Malasaña: een boheemse buurt, populair bij jongeren. Dit gebied staat bekend om de alternatieve scene en lifestyle.
  • Chueca: deze wijk zit in het centrum van Madrid en staat bekend om de levendige homoscene en haar associatie met de culturele en muzikale geschiedenis van de stad.
  • Salamanca: een chique wijk die bekend staat om de prestigieuze winkels, goede restaurants en schitterende architectuur.
  • Retiro: deze buurt is gecentreerd rond het prachtige Retiro Park en staat bekend om haar groene straten en prachtige herenhuizen.
villa kopen madrid

Randgemeentes in Madrid regio

Zoek je een villa in Madrid, of een geschakelde woning? We hebben ook huizenaanbod in de regio rondom de stad. Enkele interessante randgemeentes in Madrid zijn:

  • Alcobendas: ligt in het noorden van Madrid. Alcobendas staat bekend als welvarende gemeente en om zijn moderne architectuur, grote winkelcentra en groene ruimtes, waardoor het een populaire woonplaats is voor zowel gezinnen als young professionals.
  • Coslada: ligt oostelijk van Madrid. Heeft verschillende historische gebouwen en monumenten, evenals parken en groene zones, waardoor het een goede plek is voor gezinnen.
  • San Sebastián de los Reyes: ligt 20 kilometer ten noorden van Madrid, staat bekend om zijn cultuur, traditionele festivals, buitensporten en het racecircuit Circuito de Jarama.
  • Pozuelo de Alarcón: ligt westelijk in Madrid. Het is een chique gemeente, met een groot aantal statige woonwijken en exclusieve winkels en restaurants.

Bekijk op onze website het huizenaanbod dat voortdurend wordt bijgewerkt met nieuwe huizen in Madrid. Of je nu op zoek bent naar een nieuw, bestaand, te renoveren of luxe appartement, wij helpen je bij het hele proces, van de zoektocht tot aan de sleuteloverdracht. 

Op zoek naar een huis te koop in Madrid?

Als je niet kunt vinden wat je zoekt, maakt je geen zorgen. Vertel ons je wensen en wij zoeken met je mee. Ben je op zoek naar een appartement te koop in Madrid, neem contact op en wij zullen je een selectie toesturen die aan jouw wensen voldoet.

Spaanse Droomhuizen is dé Nederlandstalige makelaar in Spanje die je helpt bij het vinden en kopen van Spaanse villa’s, herenhuizen, appartementen en penthouses.

Neem gerust contact met ons op!

Alle huizen te koop in Madrid

Niet gevonden waar je naar op zoek bent? Vul onze gratis zoekservice in en we zullen jouw droomhuis in Madrid voor je vinden!

Sorteer op:

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Spanje

Spaanse Droomhuizen is gecertificeerd makelaar in Spanje en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Spanje uit te mogen voeren.