Huis kopen in Altea

Costa Blanca - Altea

Een huis kopen in Altea? Als je op zoek bent om te investeren in een appartement, penthouse of villa in Altea, dan helpen we je graag verder.

Veel Nederlanders vertrekken naar Altea om daar te wonen en te werken of om te overwinteren in hun tweede huis. Altea is, net als Mijas Costa, een van de witte dorpen van Spanje met smalle straatjes. Deze omgeving is dan ook voor veel kunstenaars de plek bij uitstek om inspiratie op te doen. De vele activiteiten en festiviteiten houden Altea helemaal in leven. 

Een huis kopen in deze bruisende, inspirerende omgeving is daarom zeker de moeite waard. Spaanse Droomhuizen helpt je graag om het huis te vinden dat bij jou past. Of het nou gaat om een villa met uitzicht over het strand of een woning in het dorp, wij gaan voor je op zoek. Daarnaast bieden wij volop persoonlijke begeleiding bij het kopen van je huis, zodat je zorgeloos kunt genieten van het moment.

huis kopen altea costa blanca
appartement kopen altea - spaanse droomhuizen

Het middelpunt van Altea

In het centrum van Altea vind je de Iglesia Nuestra Señora del Consule, ook wel de hooggelegen kerk genoemd. Deze kerk met twee blauwe koepels behoort tot het Culturele Erfgoed van Spanje en is het symbool van Altea en is toegankelijk voor toeristen en locals. Dus wil je wel eens een ander uitzicht dan die vanuit je huis? Beklim dan eens deze befaamde kerk op het kerkplein en geniet van het uitzicht van de stad en de kust. Daarnaast kan je ook Iglesia Ortodoxa Rusa (de eerste Russisch-orthodoxe kerk ooit gebouwd) en de twee wachttorens naast deze kerk bekijken.

Wil je liever genieten van het zachte klimaat van Altea? Dan kan je volop genieten van de zon op een van de vijf stranden in dit gebied, dankzij de kustlijn van minstens zes kilometer. Maak een strandwandeling, ga lekker zonnen of doe actief mee aan een van de vele watersporten zoals scubaduiken, zeilen of parasailen. Ook wanneer je minder mobiel bent kan je in Altea genieten van een dag op het strand; het strand La Olla is vrij toegankelijk voor mensen die slechter ter been zijn.

Evenementen

In Altea zijn er al een hoop activiteiten, maar ook de vele feesten zijn een reden om je huis uit te komen en te genieten van de Spaanse cultuur. Zo wordt er door het jaar heen een aantal belangrijke kerken feesten gehouden, waarbij er vooral in het centrum van Altea veel wordt georganiseerd. Verder is er in juni nog San Antonio met het bekende Rockfestival. In augustus is het La Olla stand een belangrijke plek tijdens het jaarlijkse vuurwerkspektakel onder de naam El Castillo De La Olla. Duizenden mensen komen in deze periode naar Altea om te kijken naar dit grote spektakel.

altea stad - costa blanca - spaanse droomhuizen
villa kopen altea - costa blanca - spaanse droomhuizen

Een huis kopen in Altea, realiseer jouw droom!

Een huis kopen in Altea gaat een stuk eenvoudiger wanneer je beschikt over de nodige kennis en een groot netwerk. De makelaars van Spaanse Droomhuizen weten dankzij hun jarenlange ervaring wat er bij het kopen van een huis in Spanje komt kijken. Zo is het geen probleem om jouw inzage te geven in het huidige huizenaanbod van Altea. Tijdens het hele proces krijg jij persoonlijke begeleiding door één contactpersoon. De afspraken worden op een efficiënte manier voor je ingepland. En heb je verder nog vragen over verzekeringen, de hypotheek, onderhoudsdiensten of andere financiële zaken? Neem dan gerust contact met ons op, ook in de periode na de aankoop van je huis.

Neem gerust contact met ons op!

Alle huizen te koop in Altea, Costa Blanca

Niet gevonden waar je naar op zoek bent? Vul onze gratis zoekservice in en we zullen jouw droomhuis in Altea voor je vinden!

Sorteer op: