Een hypotheek in Spanje, hoe werkt dat?

Heb je een hypotheek nodig voor het financieren van jouw droomhuis in Spanje?

Je hebt een huis in Spanje op het oog en wilt kijken wat jouw financiële mogelijkheden met betrekking tot een hypotheek zijn?

Het aanvragen van een hypotheek in Spanje kan complex zijn. Het is dan ook zeer belangrijk om de juiste keuze te maken die past bij jouw huidige en toekomstige situatie (bijv. inkomenssituatie, samenwonen, pensioen).

Voordat je aan het aankoopproces begint, raden wij je dus ook zeker aan om te overleggen met een specialist wat de mogelijkheden zijn voor een hypotheek in Spanje.

Zorg voor een snelle start en verzamel alvast alle belangrijke documenten voor je hypotheekdossier. Zo ben jij binnen korte tijd de trotse eigenaar van jouw droomhuis in Spanje.

hypotheek in valencia
financiering huis kopen in Spanje

Randvoorwaarden en onafhankelijk advies hypotheek

Bij het afsluiten van een hypotheek voor een woning in Spanje, moet je rekening houden met een aantal randvoorwaarden. Zo is de maximale eindleeftijd voor een hypotheek 75 jaar, de maximale looptijd 25 jaar en los je de hypotheek af door middel van een annuïteitenhypotheek. De specialist kan je uiteraard alles over de hypotheek en de voorwaarden vertellen.

Spaanse Droomhuizen werkt samen met een Nederlandstalige onafhankelijke hypotheekadviseur in Spanje. Zij hebben ruim 20 jaar ervaring op het gebied van hypotheekadvies en staat in direct contact met de grote nationale en internationale banken. Deze hypotheek adviseur kan je volledig informeren over de financiering en hypotheek van jouw huis in Spanje en biedt tijdens het verdere traject volop persoonlijke begeleiding. Zelfs na het afsluiten van de hypotheek. Naast uitgebreide informatie over de financiering, gaat de specialist ook voor jou op zoek naar de beste voorwaarden in het geval van renovatie en nieuwbouw.

Nieuwsgierig naar jouw financieringsmogelijkheden? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

Benodigde documenten hypotheek in Spanje

Voordat je begint met de aanvraag van je hypotheek, is het verstandig om de benodigde documenten te verzamelen. Zo kan de adviseur snel starten om de hoogte van de hypotheek voor jouw huis in Spanje te bepalen. Maar welke belangrijke documenten maken deel uit van het hypotheekdossier?

Wanneer je werkt in loondienst:

Wanneer je werkt als zelfstandige:

Duur aanvraag hypotheek

Gemiddeld duurt de aanvraag van de hypotheek voor je woning in Spanje vier weken. Dit hangt ook af van hoe snel je de benodigde documenten voor je hypotheek compleet hebt.

Zorg daarom dat je deze al compleet hebt wanneer je de financiering aan gaat vragen. Vanaf dat punt kan de adviseur je een duidelijke indicatie geven van de duur van het proces.

de hypotheek van jouw woning in valencia
Verhuurmogelijkheden in valencia

Inbreng eigen middelen

Om jezelf al enige duidelijkheid te geven of het huis in Spanje dat jij wilt gaan kopen betaalbaar is, raden wij je aan om ook rekening te houden met de eigen inbreng.

Bij het kopen van een huis in Spanje, is het mogelijk om als niet-resident maximaal 70% van de verkoopprijs (of taxatiewaarde, die vaak lager ligt) te financieren. De overige 30% van de verkoopprijs zul je zelf moeten kunnen inbrengen. Daarnaast zijn er nog de kosten koper, dit is gemiddeld 15% van de verkoopprijs. Dit is echter een globale uitleg.

Ga voor meer informatie en een passend rekenvoorbeeld in gesprek met de hypotheekadviseur. Interesse? Laat het ons weten en wij brengen je in contact men hen.

Een rekenvoorbeeld

Bij een koopprijs van €200.000 horen minimaal €84.000 eigen middelen (42%), in te brengen door je zelf. Dit is inclusief de kosten koper.

Hieronder een rekenvoorbeeld:

  • Koopsom (bestaande woning)      €  200.000
  • Geschatte kosten koper 12%        €    24.000
  • Totale kosten                                   €  224.000
  • Hypotheek 70%                               €  140.000
  • In te brengen eigen middelen      €    84.000
rekenvoorbeeld hypotheek in spanje
maximum financiering huis in valencia

Maximale financiering Finca Rustica in Spanje

Er komen ook regelmatig aanvragen binnen voor een hypotheek voor een Finca Rustica in Spanje. Niet alle banken zijn bereid om dit te financieren, maar een aantal doen dit wel.

Houd er in ieder geval rekening mee dat de maximale hoogte van de hypotheek dan 60% van de verkoopprijs is, of de taxatiewaarde die ook hier vaak veel lager ligt.

Wij staan voor je klaar

Het kopen van een huis in Spanje moet een leuk en zorgeloos proces zijn. Bij Spaanse Droomhuizen werken we heel hard om ervoor te zorgen dat jouw aankoop soepel verloopt. En dat je nu maar ook straks kunt genieten van jouw droomhuis in Spanje.

We laten je kennismaken met de beste partners waarmee we samenwerken en gezamenlijk helpen wij je tijdens het gehele aankooptraject (zie ook onze services die we je kunnen bieden). We begeleiden je bij elke stap in het proces en hopen dat je de informatie over het kopen van een huis in Spanje op onze website nuttig vindt!

Als je vragen hebt over het kopen van een huis, meer specifieke informatie wilt over bijvoorbeeld zaken rondom juridische kwesties en belastingen of als je advies nodig hebt over een stap in het koopproces, neem dan nu met ons op door het formulier in te vullen.

We zijn er om je te helpen!

Neem contact met ons op

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Compare listings

Vergelijken
Zoeken