Klimaat in Spanje

Eén van de belangrijkste redenen voor veel mensen om een woning aan te kopen in Spanje is het klimaat in Spanje, het beste van Europa! Vergeleken met Noord-Europa is dit het hele jaar door het klimaat velen malen aangenamer! In het algemeen is het rond de 10-15 graden warmer dan in het noord-westen van Europa.

Het klimaat en natuurlijk vooral de zon geven een positief effect op leefstijl en welzijn: men leeft veel meer buiten. Daarnaast is ook bewezen dat dit klimaat een gunstig effect heeft op sommige ziektes zoals reuma, artritis en astma. Kortom, een verblijf in Spanje is dankzij het klimaat goed voor lichaam en geest!

Klimaat Valencia- Valencia Informatie
Wat is beste tijd om Valencia te bezoeken

Mediterraans klimaat

Spanje heeft overwegend een Mediterraans klimaat: warme en soms hete zomers en milde winters. Een aantal dagen per jaar valt er aanzienlijke neerslag.

Dankzij het Mediterrane klimaat is de gemiddelde temperatuur overdag zo’n 22 graden en ‘s nachts 13 graden Celsius. In de koudste maand januari varieert de temperatuur overdag ergens tussen de 10 en 20 graden, ´s nachts schommelt dit tussen de 2 tot 12 graden. In de warmste maand augustus ligt dit overdag tussen de 27 en 34 graden en 22 graden ‘s nachts. Grote schommelingen in de temperatuur zijn zeldzaam.

Globale klimaat zones in Spanje:

 • Noordoostkust van de Middellandse Zee:
  Warme en soms zelfs hete zomers en milde winters. Enkele dagen per jaar zeer flinke neerslag, resulterend in ongeveer 600 millimeter neerslag per jaar.
 • Zuidoostkust van de Middellandse Zee:
  Hete zomers en milde winters. Heel erg droog en grenzend aan woestijnachtig. Zelden en zeer weinig neerslag. Dit is de droogste plek van Europa
 • Zuidkust van de Middellandse Zee:
  Warme en soms hete zomers. Soms in voor-en najaar instabiel vanwege de invloeden van de Atlantische Oceaan. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 20 graden Celsius.
 • Zuidwest Atlantische kust:
  Warme, maar niet extreem zomers. Zeer milde winters. Relatief gezien veel neerslag.
 • Ebro-vallei:
  Zeer hete zomers en koude winters. Weinig neerslag.
 • Noord-Atlantische kust:
  Milde zomers en winters met veel neerslag.
 • Pyreneeën:
  Frisse zomers en koude winters. Een gematigd nat klimaat (hooggebergteklimaat).
 • Balearen – Mallorca, Ibiza, Menorca, Formentera:
  De Balearen hebben een mediterraan klimaat met warme en droge zomers. De winters zijn mild en beduidend natter dan de zomermaanden.
 • Canarische Eilanden:
  Het gehele jaar door dezelfde zomerse temperaturen. Geen seizoensveranderingen.
klimaat in spanje

Wij staan voor je klaar

Het kopen van een huis in Spanje moet een leuk en zorgeloos proces zijn. Bij Spaanse Droomhuizen werken we heel hard om ervoor te zorgen dat jouw aankoop soepel verloopt. En dat je nu maar ook straks kunt genieten van jouw droomhuis in Spanje.

We laten je kennismaken met de beste partners waarmee we samenwerken en gezamenlijk helpen wij je tijdens het gehele aankooptraject (zie ook onze services die we je kunnen bieden). We begeleiden je bij elke stap in het proces en hopen dat je de informatie over het kopen van een huis in Spanje op onze website nuttig vindt!

Als je vragen hebt over het kopen van een huis, meer specifieke informatie wilt over bijvoorbeeld zaken rondom juridische kwesties en belastingen of als je advies nodig hebt over een stap in het koopproces, neem dan nu met ons op door het formulier in te vullen.

We zijn er om je te helpen!

Neem contact met ons op

Met het versturen van dit formulier, ga ik akkoord met onze voorwaarden, ons privacybeleid en accepteer het gebruik van cookies.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Spanje

Spaanse Droomhuizen is gecertificeerd makelaar in Spanje en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Spanje uit te mogen voeren.