10 x romantische finca te koop in Spanje

Romantische finca te koop in Spanje

Denkend aan een finca in Spanje, denken veel mensen aan een landelijk, typisch Spaans huisje met een groot stuk grond. Het unieke plattelandsleven wat hierbij hoort, klinkt voor vele Spanje-liefhebbers als muziek in de oren. Romantische muziek welteverstaan, wat ons op het idee bracht een lijst samen te stellen met 10 romantische finca’s te koop in Spanje, die op onze website te vinden zijn. Wegdromen maar!

Wat is het verschil tussen een villa en finca in Spanje?

Het verschil tussen een villa en finca in Spanje, is dat een finca altijd over een groot stuk grond beschikt. Een villa kan ook een stuk grond hebben, maar zodra het in een urbanisatie gebouwd is, spreek je sowieso niet van een finca. Sommige stukken grond gaan tot wel 20.000 vierkante meter! Er zijn ook finca’s met minder grote stukken land te vinden. De grond die bij een finca hoort wordt rustico-grond genoemd.

Wat maakt een finca een romantische finca?

Wellicht is de stelling wat een romantiche finca is wat subjectief. We zijn gegaan voor finca’s waarvan wij denken dat ze een Spaans plattelandsliefhebbers-hart sneller laten kloppen. Fruitbomen, bloemen, Spaanse dakpannen en het gevoel alsof je alleen op de wereld bent. Begint jouw hart al? Bekijk dan zeker onderstaande finca’s.

1. Finca in Benissa, Costa Blanca

Deze finca in Benissa bestaat uit een hoofdhuis van 429 m², plus extra bijgebouwen. Het wordt omringd door prachtige landbouwgrond met wijngaarden, beschikt over een onafhankelijk paardenstalgebouw voor vijf paarden en heeft volledige privacy. 

Vraagprijs: €1.295.000

2. Finca in Jalon, Costa Blanca

Deze prachtige Spaanse finca bevindt zich op loopafstand van het centrum van Jalon. De huidige eigenaren hebben de finca van binnen complete gerenoveerd met behoud van de autenthieke karaktervolle uitstraling van de finca.

Vraagprijs: €1.295.000

3. Finca in Algarrobo, Costa del Sol

Een prachtige finca met spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee en het Andalusische landschap. Het heeft een bebouwde oppervlakte van 302 m², verdeeld over twee slaapkamers en twee badkamers. Ook is er een apart gastenverblijf met eigen slaap- en badkamer.

Vraagprijs: €398.000

4. Finca in Vall-Llobrega, Costa Brava

Als we het over romantisch hebben, dan past deze Catalaanse boerderij uit de 18e eeuw daar zeker tussen. Het begint al bij de entree met bloemen, maar ook de grote groene tuin en het enorme zwembad maken het een paradijs.

Vraagprijs: €2.230.000

5. Finca in Huecal-Overa, Costa Almeria

Goed onderhouden finca voor een goede prijs aan de Costa Almeria. Op maar 5 minuten van de dichtstbijzijnde dorpjes met voorzieningen. In de tuin ligt een mooi zwembad om heerlijk af te koelen! Deze finca heeft maar liefst 11 slaapkamers.

Vraagprijs: €482.500

6. Finca in Benidoleig, Costa Blanca

Deze moderne villa in finca stijl in Benidoleig ligt zéér privé en heeft een schitterend panoramisch uitzicht. De villa is gelegen op een indrukwekkend groot grondstuk van meer dan 11.000 m². Perfect voor natuurliefhebbers die privacy en luxe zoeken.

Vraagprijs: €825.000

7. Finca in Tortosa, Costa Dorada

Wanneer je wilt dat je land ook nog wat oplevert, is deze finca de moeite waard om te bekijken. Je hebt hier maar liefst 4,5 hectare aan grond en is op dit moment in volle productie van kwaliteitsolijfolie en amandelen.

Vraagprijs: €525.000

8. Finca in Teulada, Costa Blanca

Deze finca is al ruim 200 jaar oud, maar is zorgvuldig gerestaureerd en ziet er daardoor prachtig uit, in traditionele Valenciaanse stijl met alle details behouden. Het biedt een panoramisch uitzicht op de zee, de bergen en het kustlandschap van de Costa Blanca.

Vraagprijs: €1.549.000

9. Finca in Tolox, Costa del Sol

Deze finca combineert rustieke charme met moderne luxe. Het zorgvuldig gerenoveerde pand strekt zich uit over een royaal perceel van 3.000 m². De wuivende palmbomen creëren een oase-achtige sfeer rond het zwembad en de jacuzzi.

Vraagprijs: €385.000

10. Finca op Ibiza, Balearen

Traditionele Balearische woning van 145m² in het prachtige noorden van Ibiza, omringd door de gouden kusten van Cala Nova en Cala Llenya. De finca ligt op loopafstand van het strand en op 15 minuten rijden van het stadje Santa Eularia en 30 minuten van Ibiza-Stad. 

Vraagprijs: €1.275.000 

Is een romantische finca in Spanje helemaal wat je zoekt, maar zit jouw droomhuis er nog niet tussen in bovenstaand rijtje? Vul een zoekservice in, zodat we mee kunnen zoeken! We kunnen naast de finca’s op onze website nog vele andere finca’s aanbieden vanuit ons netwerk.

Compare listings

Vergelijken
Zoeken