Beste plekken om te overwinteren in Spanje

Beste plekken om te overwinteren in Spanje

Vorig weekend ging de wintertijd in! Het voordeel: een uurtje langer slapen. Echter valt dit in het niet bij het nadeel: het wordt kouder en donkerder in Nederland. Misschien een goed moment om nog eens na te denken over die droom: een eigen huis in het zonnige Spanje, waar je voortaan aan de Hollandse winter kunt ontsnappen. Wij vertellen je graag over de beste plekken om te overwinteren in Spanje.

Hoe is de winter in Spanje?

Spanje is niet alleen een groot land, het kent ook veel hoogteverschillen. Daarbij heeft het als schiereiland van verschillende kanten invloed van de zee. Dat maakt dat Spanje verschillen heeft in klimaat. Het noorden is doorgaans wat kouder en natter, het binnenland kent hete zomers en koude winters terwijl langs de kustgebieden en op de eilanden minder grote temperatuurverschillen zijn gedurende het jaar. Een vast gegeven is dat er veel meer zonuren zijn dan Nederland, door heel Spanje! Lees meer over het Spaanse klimaat op onze pagina Klimaat in Spanje.

Wat zijn de beste plekken om te overwinteren in Spanje?

Het belangrijkste in jouw zoektocht naar een huis om in te overwinteren in Spanje is de locatie. Zorg dat je er minimaal één keer bent geweest en de omgeving hebt verkend. Het huis kun je veranderen, de locatie niet! Verder is het belangrijk als je zelf vooral in de winter wilt genieten van je huis in Spanje, dat je ook goed kijkt naar de zonoriëntatie. Een zuid-oriëntatie geeft in de winter natuurlijk extra licht en warmte. Wij kunnen je daarbij helpen met wat volgens ons de beste plekken zijn om te overwinteren in Spanje en vertellen je meteen waarom.

1. Costa Blanca

Altea Costa Blanca
Het schattige plaatsje Altea in de Costa Blanca

De Costa Blanca wordt gezien als één van de beste plekken om te overwinteren in Spanje. De winters zijn er zacht en in de zomer is het heerlijk warm met een aangename bries. Costa Blanca is een favoriete bestemming onder Noord-Europese overwinteraars. Het is niet voor niets dat veel mensen kiezen voor overwinteren in bijvoorbeeld Benidorm. Hier zijn temperaturen rond en boven de 20 graden heel gewoon. Maar niet iedereen hoeft in deze drukte te zitten. Gelukkig heb je langs de kust veel leuke plaatsjes als Moraira, Javea, Altea en Denia, waar ook in de winter nog genoeg leven is.

2. Costa Valencia (Costa Azahar)

Het stralende middelpunt van de Costa Valencia: Valencia stad

Net boven de Costa Blanca vind je de Costa Valencia, officiële naam Costa Azahar. Niet voor niks zitten wij hier met ons hoofdkantoor gevestigd, in Valencia stad. Gemiddeld schijnt de zon er 300 dagen per jaar en je kunt er in de herfst en winter vaak nog heerlijk in een park of op een terras zitten. Het stralende middelpunt van deze regio is natuurlijk de stad Valencia, wat dan weer ideaal is voor een citytrip. Maar je zou bijvoorbeeld ook eens kunnen hiken in Chulilla of een bezoekje brengen aan het venetië van Spanje: Port Saplaya. Kortom, een perfecte combinatie van veel levendigheid, cultuur, brede zandstranden en het heerlijke buitenleven.

3. Costa del Sol

Aan golfbanen geen gebrek in de Costa del Sol

De Costa del Sol is vrij vertaald de kust van de zon en dat zegt natuurlijk al genoeg. Hoewel het aan deze meest zuidelijk gelegen Costa van Spanje zomers erg warm kan worden, is het juist een perfecte plek om te overwinteren in Spanje. De Costa del Sol is ook ideaal voor golfliefhebbers – er zijn ongeveer 70 golfbanen te vinden in het gebied. De Costa del Sol kent vele badplaatsen waar in de winter nog genoeg te beleven is, zoals Marbella, Benamaldena en Malaga. In de winter is het ook een perfecte uitvalsbasis om de prachtige steden van de Gouden Driehoek te bezichtigen: Granada – Cordoba – Sevilla. En als je wilt kun je tijdens je overwintering in Spanje toch af en toe kiezen voor wat winters vermaak, want binnen een uurtje van Malaga kun je heerlijk met een zonnetje skiën bij de Sierra Nevada.

4. Canarische Eilanden

Tenerife
Op het terras zitten kan in Tenerife het hele jaar door

Op de Canarische Eilanden is het eigenlijk nooit heel heet of heel koud. Er zijn geen duidelijke seizoenen, waardoor de temperatuur bijna het hele jaar door gelijk is, wat neerkomt op het hele jaar door lente met een lekker briesje. Houd je van een beetje reuring en gezelligheid dan zijn de eilanden Tenerife en Gran Canaria goede opties om te overwinteren. Zoek je meer rust, dan zijn La Comera, Fuerteventura of Lanzarote aan te raden.

5. Costa Calida

Beste plekken om te overwinteren Costa Calida Murcia
De kathedraal van Murcia in de Costa Calida

Costa Calida betekent warme kust en past daarom ook goed in dit rijtje. Geschikt voor koukleumen! Het ligt direct onder de Costa Blanca en heeft daarmee dezelfde aangename temperatuur. Wel is het hier een stuk minder toeristisch. Ben je dus op zoek naar een wat rustiger gebied, dan is de Costa Calida in de regio Murcia zeker de moeite waard om te kijken voor een overwinterhuis in Spanje.

Natuurlijk is het voor iedereen persoonlijk waarom een bepaalde Costa het meeste aanspreekt of het beste past. Goed om te weten is dat het in ieder geval op al deze plekken in Spanje vaak mooi weer is. Kies je dus voor een tweede huis in Spanje dan kunnen we je alvast één ding verzekeren: dat overwinteren gaat helemaal goed komen!

Laat ons weten in welk gebied je een huis zoekt om te overwinteren in Spanje en we helpen je graag bij je zoektocht.

Compare listings

Vergelijken

Gecertificeerd makelaar in Spanje

Spaanse Droomhuizen is gecertificeerd makelaar in Spanje en voldoet aan alle wettelijke vereisten om het vak makelaar in Spanje uit te mogen voeren.